Foto: Printscreen/BN Televizija

Članovi SNS-a Adam Šukalo i Vlado Mandić uhapšeni su večeras u Banjaluci u akciji Policija Republike Srpske , piše TV BN.

Policija je prvo pretresla vozilo i nakon dužeg zadržavanja bez objašnjnja ih privela u policijsku stanicu.

Kako prenosi BN, razlog hapšenja nije poznat, ali se sumnja da je u pitanju akcija suzbijanja kupovine glasova na toj teritoriji.

Šukalo je bivši poslanik SNS u Skupštini Srbije, dok je Mandić nekadašnji srpski rukometaš. I Šukalo i Mandić su članovi Glavnog odbora SNS Aleksandra Vučića.

Interesantno je da se ovo hapšenje desilo samo tri dana pre opštih izbora u BiH. Kako bosanski mediji pišu, ovaj slučaj se desio baš u periodu kada je kandidatkinja opozicije za predsednicu RS-a Jelena Trivić, inače protivkandidatkinja Milorada Dodika (SNSD), proteklih dana gostovala po brojnim medijima u Srbiji koji su bliski vlastima,

Bosanski mediji tumače ovo kao „neku vrstu poruke i osvete lidera SNSD-a vladajućem režimu u Srbiji koji je pružio priliku opozicionarima iz Republike Srpske da govore protiv Milorada Dodika u završnici predizborne kampanje.

Inače, podsetimo nikšićka policija je prošle godine privela na informativni razgovor devet osoba zbog sumnje da unose novac u Crnu Goru za potrebe kupovine glasova u Nikšiću.

Tada je među privedenima bio i član Glavnog odbora Srpske naredne stranke i bivši rukometni reprezentativac Vladimir Mandić.

Pobjeda je tada objavila, pozivajući se na saznanja iz policije, da su svi oni „imali štek stan u kome kriju novac koje za potrebe Demokratskog fronta (DF) distrubuira građanima“.

***
BONUS VIDEO – Ko je rušio, ko je palio, a ko prebija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare