Liverpul, eksplozija, bolnica
Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Eksplozija taksi vozila na parkingu ženske bolnice u Liverpulu označena je kao teroristički čin, a policija je saopštila da je bombaš samoubica 32-godišnji Emad al Svelmina.

Pročitajte još:

Kako piše Gardijan, on je pre nekoliko godina promenio veru i prešao iz islama u hrišćanstvo.

Nikada ranije nije počinio krivično delo i nije reistrovan u policiji. Veruje se da nije rođen u Britaniji i da je imao sirijsko i iračko nasleđe, jer je stanovao u hostelu u Liverpulu u kome borave tražioci azila.

Podsetimo, jedna osoba je poginula, a još jedna je povređena kada je eksplodiralo vozilo ispred bolnice u Liverpulu, na severu Engleske.

Zbog toga je Britanija podigla nivo zaštite od terorističkih pretnji, što znači da je teroristički napad vrlo verovatan nakon eksplozije taksi vozila u Liverpulu, izjavila je danas ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel.

Taksista Peri, koji je bio talac bombaša, preživeo je napad. Na video snimcima koje su zabeležile nadzorne kamere vidi se kako on daje znak građanima da ne prilaze automobilu, jer samo nekoliko sekundi nakon eksplozije jedan čovek pritrčava vozilu i izvlači ga iz njega.

Prema nezvaničnim informacijama, zapravo je taksista, po cenu sopstvenog života zaključao ubicu u automobilu i time sprečio da on utrči u bolnicu i aktivira bombu.

Zbog povezanosti sa slučajem uhapšeni su i muškarci u starosti od 21, 26 i 29 godina, na području Kensingtona u Liverpulu zbog umešanosti u eksploziji.

BONUS VIDEO: Teroristički napad u Beslanu – tragedija koja je šokirala svet

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar