Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

U eksploziji u taksi vozilu koja se dogodila u Liverpulu kada je bombaš samoubica aktivirao bombu, stradala je jedna osoba. Na sreću, vozač taksija je preživeo, a izbegnuta je i veća tragedija obzirom na to da se eksplozija dogodila ispred bolnice.

Pročitajte još:

Nadozrne kamere zabeležile su trenutak eksplozije. Na snimcima se vidi kako vozilo taksija ulazi na parking bolnice i eksplodira u trenutku parkiranja, piše Dejli Mejl.

Čini se da je taksista Peri (45) bio talac bombaša i da je dao znak građanima da ne prilaze automobilu, jer se na snimku vidi kako samo par sekundi nakon eksplozije jedan čovek pritrčava vozilu i izvlači ga iz njega.

Prema nezvaničnim informacijama, zapravo je taksista, po cenu sopstvenog života zaključao ubicu u automobilu i time sprečio da on utrči u bolnicu i aktivira bombu.

Građani veruju da se radi o terorističkom činu, da je meta zapravo bila katedrala u Liverpulu u kojoj je u trenutku napada bilo okupljeno dosta ljudi, ali da je zbog gužvi u gradu bombaš preusmerio taksistu ka bolnici u kojoj je nameravao da izrši krvavi pir.

Još uvek nisu poznati motivi eksplozije, kao ni to ko je bombaš samoubica, ali su zbog povezanosti sa slučajem uhapšeni muškarci u starosti od 21, 26 i 29 godina, na području Kensingtona u Liverpulu zbog umešanosti u eksploziji.

BONUS VIDEO: Eksplozija gasa u Šen Jangu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar