Foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi kako studentkinju spasavaju iz stana koji gori na devetom spratu zgrade. Devojka se provukla kroz prozor, u jednom trenutku je visila 27 metara iznad zemlje, ali srećom, dvojica momaka su joj pomogli da se spasi.

PROČITAJTE JOŠ:

Snimak je nastao u subotu u Moskvi. Na njemu se vidi Irina Jerpuleva (18) kako se spušta kroz prozor stana koji gori na devetom spratu u stan ispod njega. Nije imala nikakvu sigurnosnu potporu u vidu nekih užadi, a iz njenog stana je sve vreme kuljao gust crni dim.

Njen dečko, student Timur Zakirov (20) i još jedan prijatelj Adel Ahmetzjanov (21) sišli su nekoliko trenutaka ranije i vlasnik stana im je pomogao da uđu, prenosi Dejli mejl.

Irina je rekla da joj je Timur spasao život.

„Oklevala sam sve dok Timur nije počeo da viče na mene i to me je dozvalo k pameti. Sišla sam dole. Oni su me uputili i rekli mi šta da radim. Uhvatili su me za noge i uvukli kroz prozor na osmom spratu“, rekla je.

Foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

„U to vreme sam bila u prilično čudnom stanju. Nisam razumela da sam na visini devetog sprata i svaki pogrešan potez mogao bi da bude fatalna greška za mene i mogla sam da padnem. Strah je došao kasnije“, rekla je.

Još jedan snimak pokazuje kako su nekoliko trenutaka ranije iz stana pobegli Timur i Adel.

Foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

„Popeli su se kroz prozor i zakačili za sims od prozora i udarili nogom u prozor stana ispod na osmom spratu. Hvala bogu, vlasnik je bio kod kuće. Da nije njega bilo, ne mogu da zamislim šta bi se desilo“, rekla je.

„Timur je visio na jednoj ruci, a drugom je sa nekoliko vrhova prstiju hvatao za okvir prozora“, dodao je Adel.

Studentkinja Irina je zadobila posekotine, ogrebotine i trovanje ugljen-monoksidom, ali joj nije bilo potrebno bolničko lečenje nakon požara.

Foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

Timur je zadobio opekotine i ostaje u bolnici. Adel je zadobio manje opekotine na rukama, ali mu nije bilo potrebno bolničko lečenje.

Drugi prijatelj, Igor Garankin je zadobio opekotine na 34 odsto tela nakon što je iz stana pobegao kroz vrata.

Pretpostavlja se da je požar izazvao kratak spoj.

BONUS VIDEO: Požar na 16. spratu solitera NBG

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar