Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Mladić od 25 godina je uhapšen nakon što je sredinom ove godine seksualno zlostavljao 13-godišnje dete i omogućio mu korišćenje droge. Osumnjičeni je uhapšen policijskoj akciji u Vukovaru.

Protiv uhapšenog je odmah pokretnuta i krivična prijava. Osumnjičeni je sada uhapšen iako je, kako je navedeno u krivičnoj prijavi, gnusan zločin počinio u periodu između 30. maja i 3. juna.

Za sada nema informacija o tome kada je krivično delo otkriveno, niti ko je obavestio policiju o seksualnom iskorišćavanju deteta. Nakon kriminalističkog istraživanja zaključeno je kako postoji dovoljno dokaza da se 25-godišnjak prijavi zbog sumnje da je počinio ovo delo, piše N1.

Pročitajte još...

Kolika kazna preti uhapšenom?

Za ovaj seksualni delikt predviđeno je do 12 godina zatvora, dok se davanje droge detetu kažnjava zatvorom do 10 godina.

Državno tužilaštvo takođe je ispitalo okrivljenog, nakon čega je zatražilo da se uhapšenom odredi istražni zatvor. Zaključeno je kako bi mogao da ometa postupak, odnosno da utiče na žrtvu, ali i da ponovi krivično delo koje mu je stavljeno na teret.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar