Vladimir Solovjov Foto: Youtube

Ruska televizija Rusija 1, inače glavni kanal državne televizije, u jednoj od svojih najpopularnijih emisija morala je prekida goste koji su kritikovali rusku invaziju na Ukrajinu.

Vladimir Solovjov, jedan od najpouzdanijih novinara koji prenosi propagandu Kremlja, morao je neprekidno da prekida sagovornike koji su u udarnom terminu kritikovali rusku agresiju.

Reč je, podsetimo, o istom voditelju koji je nedavno u svojoj emisiji „Veče s Vladimirom Solovjovom“ govorio loše o Evropskoj uniji jer mu je blokirana imovina na jezeru Garda, na kojem navodno poseduje dve vile.

Pročitajte još:

Tokom emisije uživo, filmski reditelj Karen Šahnazarov rekao je kako sukob u Ukrajini reskira izolaciju Rusije.

“Teško mi je da zamislim da ćemo zauzeti gradove poput Kijeva. Ako ova slika počne da se pretvara u apsolutnu humanitarnu katastrofu, čak i naši bliski saveznici poput Kine i Indije biće prisiljeni da se distanciraju od nas“, rekao je redatelj.

Kasnije u emisiji slične stavove izneo i ruski akademik Semjon Bagdasarov.

„Treba li nam zaista novi Avganistan, ali još gori“, pitao je Bagdasarov.

Foto: TANJUG/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Dodao je da je Ukrajina mnogo naprednija u rukovanju naoružanjem i da „Rusiji to ne treba“.

„Dosta više“, podviknuo je akademik, nakon što ga je vidno iziritirani Solovjev prekinuo.

Naime, pominjanje Avganistana u Rusiji je prećutno zabranjeno. Sovjetski Savez je morao da se povuče iz te zemlje 1989. godine, deset godina nakon što je izvršio invaziju.

Rat je ekonomski je iscrpeo državu. U zemlji u kojoj se gotovo 90 odsto stanovništva informiše putem televizije, „Veče s Vladimirom Solovjevom“ jedan je od najgledanijih programa državne televizije, koja je poznata po plasiranju poruka koje odgovaraju Vladimiru Putinu.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Dnjepar u plamenu posle napada ruske vojske

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare