Protestanti ispred suda na Menhetnu Foto:Tanjug/AP Photo/Stefan Jeremiah

Haos je nastao danas ispred suda na Menhetnu samo nekoliko sati pre Trampovog dolaska na sud, kada su se neke od njegovih vatrenih pristalica sukobile sa ogorčenim demonstrantima.

Jedna od Trampovih pristalica bacila se na transparent protiv Trampa i pokušala da ga pocepa. Naišla je na nevericu od strane demonstranata koji su je podigli i usledilo je trzavo kretanje napred-nazad, tokom kojeg je vikala: „Imam kovid!“

Protestanti ispred suda na Menhetnu Foto:Tanjug/AP Photo/Stefan Jeremiah

Reporterka Foksa 5 Stefani Bertini bila je iznervirana i vikala je dok je pokušavala da izveštava uživo sa lica mesta, dok je druga žena vikala „jeb*te se belci“.

Protestanti ispred suda na Menhetnu Foto:Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Na drugom mestu, muškarac koji je nosio zvučnik i ranac ljutito je pretio drugima da se ne „zaje*avaju sa njim“ dok je drugog novinara hvatao za kapuljaču jakne, prenosi Dejli mejl.

Protestanti ispred suda na Menhetnu Foto:REUTERS/Amanda Perobelli

Očekuje se da će bivši predsednik napustiti svoju Tramp kulu i uputiti se prema zgradi suda u centru grada uz povorku automobila Tajne službe i njujorške policije koja će pokrenuti zatvaranje puteva.

Trampovi savetnici su rekli za CNN da će on verovatno dati „kratak komentar“ pre ulaska u sudnicu. Nije jasno gde tačno Tramp planira da da ovaj kratki komentar, jer kamere danas neće biti dozvoljene u sudnici, ali će biti prisutne u hodnicima suda i ispred zgrade.

Inače, bivši američki predsednik Donald Tramp pojaviće se danas pred sudom u Njujorku zbog optužbi da je tokom predizborne kampanje 2016. godine platio 130.000 dolara porno zvezdi Stormi Danijels, u zamenu za njeno ćutanje povodom tvrdnji o seksualnoj aferi sa Trampom.

Ovo je prvi krivični postupak protiv jednog bivšeg ili aktuelnog američkog predsednika.

***

BONUS VIDEO: Trump stigao u Njujork