Donald Tramp Foto:Tanjug/AP Photo/Bryan Woolston

Donald Trump, osim što se danas oglasio na svojoj društvenoj mreži Truth social, poslao je i imejl pristalicama svoje kampanje Tramp 2024, tvrdeći da "tragičnim danom za našu Republiku".

Na njegovu mejling listu stigao je e-mail sa naslovom „Moja poslednja poruka pre hapšenja“ u kojoj traži od ljudi da se „uključe da spasu Ameriku“, a uključuje i link za prikupljanje sredstava. On takođe izražava zabrinutost da SAD postaju „marksistička zemlja Trećeg sveta“.

Ubrzo nakon što je e-mail osvanuo u javnosti, Tramp je objavio poruku na Truth Social, društvenoj platformi koju poseduje, kritikujući to što se pred sudom pojavljuje baš u Njujorku jer je to država u kojoj je u nekim delovima za republikance glasalo samo 1 odsto birača.

Tramp je takođe nazvao sudiju koji će ga optužiti „izrazito stranačkim“ i kaže da je njegova porodica „poznati mrzitelj Trampa“. On kaže da je sudija Huan Merčan, koji je nadgledao prošlogodišnje krivično suđenje Trampovoj organizaciji, bio „nemoguć za saradnju tokom suđenja, odnosno lova na veštice“.

Podsetimo, Trampovi advokati rekli su da će se bivši predsednik SAD izjasniti da nije kriv. Njegov pravni tim je u ponedeljak takođe uputio molbu sudiji da zabrani kamere u sudnici – što je sinoć odobreno.

Optužbe protiv Trampa ostaju zapečaćene, ali se veruje da potiču iz istrage o 130.000 dolara tajnog novca isplaćenog zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels.

***

BONUS VIDEO: Podignuta optužnica protiv Trampa – okupljeni u Njujorku pozdravili odluku suda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar