Medlin Meken Foto: ZUMAPRESS.com / Zuma Press / Profimedia

U Portugalu je ponovo počela potraga za devojčicom Medlin Meken, koja je nestala 2007. godine. Portugalski mediji navode kako je reč o mestu na koje je često išao osumnjičeni za njen nestanak Kristijan Brukner.

Prema navodima portugalskog portala Ekspreso, Brukner je čak izjavio kako je tamo „njegov mali raj“, piše Index.hr.

Prema saopštenju policije, koja je potvrdila da područje pretražuje zbog Medlin te da će se fokusirati na kopno, a ne na pretragu u vodi, očekuje se da će potraga trajati nekoliko dana.

Medlin Meken Foto:EPA/LUIS FORRA

Mesto istrage nalazi se oko 50 kilometara od odmarališta u kojem je Medlin  nestala, piše CNN Portugal i dodaje kako će sve nadgledati britanska i nemačka policija.

Policija podigla šatore

Portugalska policija je u ponedeljak poslepodne zatvorila područje veštačkog jezera gde se nalazi i brana koju treba pretražiti. Plavi šatori podignuti su pored mesta gde će idućih dana biti sprovedena istraga.

Medlin Meken imala je tri godine kada je 3. maja 2007. nestala iz svoje spavaće sobe tokom porodičnog odmora u regiji Algarve, dok su njeni roditelji večerali s prijateljima u obližnjem letovalištu Praja da Luz.

Ko je osumnjičeni Brukner?

Nemački tužioci prošle godine su objavili da su optužili Bruknera za silovanje i seksualno zlostavljanje dece u Portugalu od 28. decembra 2000. do 11. juna 2017. godine.

Brukner, osuđeni zlostavljač dece i krijumčar droge, nalazi se u zatvoru u Nemačkoj, jer je silovao 72-godišnju ženu u istom delu portugalske regije Algarve u kojoj je Medlin nestala. Službeno je identifikovan kao osumnjičeni u slučaju Meken prošle godine.

Nemačka policija objavila je u junu 2020. da se pretpostavlja da je Medlin mrtva i da je Brukner verovatno za to odgovoran. On sve optužbe odbacio.

Ali nemački advokat Volters smatra Bruknera glavnim osumnjičenim. On je u vreme nestanka devojčice živeo u blizini odmarališta.

Rezervoar Arade prethodno je pretražen 2008. godine.

Ovaj rezervoar u slučaju nestanka MEken već je delimično pretražen 2008. godine. Tada je portugalski advokat Markos Arago Coreja tražio da se istraži područje kojim su plovili brodovi nakon što mu je navodno dojavljeno da je telo devojčice tu bačeno.

Pročitajte još:

Međutim, ronioci su pronašli kosti za koje je kasnije otkriveno da su životinjski ostaci, podsetio je CNN Portugal.

Poslednja istraga u Portugalu u vezi sa nestankom Medi bila je 2014. godine, kada je britanska policija dobila dopuštenje da pretraži šiblje u blizini mesta gde je nestala.

Njeni roditelji Kejt i Geri ovog meseca su obeležili i 20. rođendan svoje ćerke, obećavši da „nikada neće odustati“ od potrage za njom.

BONUS VIDEO Horor na ulicama Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar