Foto: Paul Tonge / News Licensing / Profimedia, EPA-EFE/METROPOLITAN POLICE HANDOUT

Sestra nestale britanske devojčice Medlin Meken zapalila je sveću u sećanju na nju na 16. godišnjicu njenog nestanka.

Ameli, koja sada ima 18 godina i prijavljuje se za fakultet, prikazana je prvi put od kada je bila mala i daje uvid u to kako njena starija sestra sada može da izgleda kao odrasla osoba, prenosi Miror.

Devojku su, zajedno sa njenim roditeljima Kejt i Džerijem, srdačno dočekali meštani i pristalice tokom neformalnog molitvenog okupljanja u njihovom rodnom selu Rotli u Lesterširu u sredu uveče. Njen brat blizanac Šon nije prisustvovao.

Paul Tonge / News Licensing / Profimedia

Ameli je došla na red da zapali sveću za Medi i drugu nestalu decu na ratnom spomeniku gde su slike njene sestre krasile crnu ogradu i gde fenjer nade još uvek sija za nju.

U kratkoj, ali dirljivoj izjavi, rekla je: „Lepo je što su svi ovde zajedno, ali to je tužna prilika“.

Kejt se pridružila molitvama, ali ni ona ni Džeri nisu se obratili gomili.

Među okupljenima je bila i Kejtina bliska prijateljica Fiona Pejn, jedna od njenih drugarica iz „Tapas sedam“ koja je bila na sudbonosnom odmoru u Portugalu kada je trogodišnja Medi nestala u maju 2007. godine.

Fiona, doktorka, pročitala je dirljivu pesmu Emili Dickinson „Nada je stvar s perjem“. Kasnije je podelila topao zagrljaj sa Kejt.

Amelie, u pratnji svoje prijateljice Georgine, pridružila se ponavljanju mantri koje su pojedini ljudi čitali u gomili od 70 ljudi, uključujući „Nikad ne odustaj“, „Ne ostavi kamen na kamenu“, „Ne zaboravi na mene“…

PROČITAJTE JOŠ:

Kejt i Džeri se drže tračaka nade da bi Madi, koja bi sada imala 19, skoro 20 godina, još uvek mogla da bude živa.

Obeležili su 16. godišnjicu nestanka svoje ćerke Medlin dirljivim postom na Fejsbuk stranici „Zvanična kampanja za Medlin“.

Par je priznao svoju borbu da svoje emocije pretoči u reči i izrazio je kontinuiranu čežnju za njenim povratkom.

Rekli su: „Danas se obeležava 16. godišnjica Medlininog nestanka. Još uvek je nema i još uvek mnogo nedostaje. Teško je pronaći reči kojima bismo preneli kako se osećamo. Policijska istraga se nastavlja, a mi čekamo napredak. Hvala svima na podršci – zaista pomaže. Kejt i Džeri.“

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar