Medlin Meken Foto: ZUMAPRESS.com / Zuma Press / Profimedia

Policija koja istražuje nestanak Medlin Meken sutra treba da izvrši nove pretrage rezervoara, na brani Arade, koja se nalazi oko 50 kilometara od mesta gde je devojčica britanskog porekla nestala pre 16 godina.

Na pretresu će biti prisutna i britanska policija, prenose portugalski mediji, a istraga o mestu navodno dolazi na zahtev nemačke policije, koja je u junu 2020. objavila da veruju da je Medlin mrtva i da je za to verovatno odgovoran osumnjičeni Kristijan B.

Osuđeni zlostavljač dece i diler droge Kristijan B. obilazio je navodno ovaj rezervoar, a trenutno se nalazi u zatvoru zbog silovanja 72-godišnje žene u istoj oblasti regije Algarve, gde je nestala Medlin, ali još uvek nije optužen ni za kakav zločin u vezi s nestankom devojčice.

Kristijan je uvek poricao umešanost u nestanak Medlin, a područje brane Arade je navodno već pretraženo 2008. godine nakon što je portugalski advokat platio roniocima specijalcima da provere lokaciju.

Advokat je tada tvrdio da su mu kriminalni kontakti dojavili da je Medlinino telo u rezervoaru, ali tokom pretrage ništa nije pronađeno. Takođe je 2014. izvršena pretraga područja u blizini mesta gde je nestala, nakon što su portugalske vlasti dale dozvolu britanskoj policiji da pregleda područje.

Nemački sud je prošlog meseca odbacio dodatne optužbe za silovanje i seksualni prestup protiv Kristijana B. koje nisu bile povezane sa slučajem Meken. Optužen je za tri krivična dela teškog silovanja i dva krivična dela seksualnog zlostavljanja dece u Portugalu u periodu od decembra 2000. do juna 2017. godine.

Međutim, sud je odlučio da nema nadležnost u ovom slučaju.

Podsetimo, Medlin je imala tri godine kada je nestala 2007. tokom odmora sa svojom porodicom. Prošle godine, na 15-godišnjicu njenog nestanka, devojčicini roditelji su rekli da je „od suštinske važnosti“ saznati istinu o tome šta se dogodilo njihovoj ćerki.

Kejt i Geri Meken takođe su ranije ovog meseca obeležili Medlinin 20. rođendan uz obećanje da „nikada neće odustati“ od potrage za njom, piše Skaj njuz.

***

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar