Milojko Spajić i Jakov Milatović Foto:R.R./ATAImages/TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Lider Pokreta Evropa sad (PES) i mandatar za sastav nove Vlade Milojko Spajić i predsednik Crne Gore Jakov Milatović sastali su se sinoć, i glavna tema njihovog razgovora bila je formiranje nove Vlade Crne Gore.

Ovoga puta, navodi se, uspeli su da svoj susret sakriju od javnosti, pa u medijima nije procurela ni jedna informacija, iako je jasno da su razgovarali o formiranju Vlade, jer su u proteklom periodu povodom toga iskazali potpuno različite stavove.

Milatović, koji je i zamenik predsednik Pokreta Evropa sad, je Spajiću pre mesec dana dao mandat za sastav Vlade.

Foto: R.R./ATAImages

Nakon što je Spajić nedavno saopštio da će formirati Vladu bez koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), Milatović je medijima kazao da bi da je on mandatar pravio širu vladu, te da bi u nju pozvao i ZBCG i URA.

Spajić je nakon sednice Glavnog odbora Pokreta Evropa sad, 26. avgusta, kazao da imaju skupštinsku većinu od 44 poslanika za formiranje nove vlade. Međutim, neki poslanici sa njegove liste iz Alternative Crne Gore, Ujedinjene i Civisa, su izrazili rezervu prema vladi koju ne bi podržalo 49 poslanika.

Sada se čini da je situacija potpuno drugačija i da PES ipak ima nedoumica kada je većina koja treba da podrži Spajićevu vladu u pitanju.

O sinoćnjem susretu dvojice čelnika Pokreta Evropa sad, Spajića i Milatovića, piše i podgorički portal Borba pozivajući se na svoja saznanja.

Foto: R.R./ATAImages

Nnjihov sastanak trajao je do kasno u noć i da, kako navode, nije dao konkretne rezultate vezano za formiranje Vlade u što kraćem roku.

Na sastanku je bilo reči o tome da se Milatović svojim autoritetom založi kod poslanika PES koji ne žele da glasaju Spajićevu Vladu sa satelitima DPS-a, ali da konačnog dogovora nije bilo.

Pročitajte još:

Milatović je ukazao Spajiću na štetno delovanje funkcionera PES Andreja Milovića koji javnim nastupima šteti partiji, a koji po nečijem nalogu, zatvara vrata drugim partijama da budu saveznici ovog pokreta, kao i da bez osnova, napada i samog Milatovića i njegovo okruženje.

Dodaju da je Milatović ponovio da takva i slične osobe ne mogu predstavljati PES u izvršnoj vlasti.

Saglasili su se, navodi se, da treba da se pronađe kompromisno rešenje da se Vlada izabere što pre, ali je konkretni dogovor, kažu, izostao.

Portal piše i da se Spajić i Milović, zasad, neće oglašavati, s obzirom na to da je sinoćnji susret bio neformalan, ali ne isključuju mogućnost da će se narednih dana oni ponovo sastati.

BONUS VIDEO Crna Gora pred novim litijama?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar