Foto: Matthew Cooper / PA Images / Jacob King / PA Images / Profimedia / Privatna arhiva

Rođaci 10-godišnjeg dečaka iz Engleske koji je poginuo pokušavajući da spase još troje dece koja su propala kroz led u jezero, rekli su da su "slomljeni" zbog njegove tragične smrti.

Džek Džonson je ‘trčao i pokušao da spase’ ostalu decu – koju nije poznavao i za koju se veruje da su iz jedne porodice, napisala je na Fejsbuku njegova tetka Šarlot Mekilmarej.

„Moj nećak je video jednog dečaka kako propada kroz led i potrčao je i pokušao da ih spase. Slomljeni smo zbog toga i zbog saznanja da je umro pokušavajući da spasi tri dečaka koje nije ni poznavao. To samo rezimira koliko je bio neverovatan“, rekla je.

Mekilmarej je gubitak Džeka i ostalih dečaka opisala kao „noćnu moru iz koje dve porodice ne mogu da se probude“, dodajući da je „bol nezamisliv“, ali je rekla da bi to bilo „milion puta gore“ za one koji su povezani sa drugom decom.

Džek Džonson Foto: Privatna arhiva

„Bio je to najrazorniji dan u životu naše porodice“, rekao je drugi rođak, koji je želeo da ostane anoniman.

Porodični prijatelj Dejl Hjuit rekao je da je čuo da je dečakov deda, koga je nazvao Piter, „skočio u jezero da bi pokušao da ih spase“, ali su Džek i dva dečaka, od osam i 11 godina, umrli nakon što su izvučeni iz jezera u nedelju, dok se četvrti, star šest godina, još bori za život u bolnici.

Slomljena zajednica Solihala okupila se u Babs Mil Parku u ponedeljak uveče da oda počast dečacima.

Foto: Matthew Cooper / PA Images / Profimedia

Desetine ljudi, uključujući mnogo dece, ostavljalo je cveće, balone i sveće u podnožje drveta u parku u blizini Birmingema.

Hjuit (29) je dodao: „To je samo srceparajuće za porodicu i imaće ogroman uticaj na celu zajednicu. Ono što se dogodilo je tako tužno. Imam dvoje dece od šest i 11 meseci i to me je jako pogodilo“, rekao je on.

„Video sam snimak koji je zabeležen sa jednog od blokova gde možete da čujete vriske „Upomoć“ koji dopiru iz jezera. Bilo je nepodnošljivo“, rekao je.

Foto: Jacob King / PA Images / Profimedia

Drugi su incident u nedelju popodne opisali kao „tragediju za koju se ne mogu naći reči“.

PROČITAJTE JOŠ:

Deca su se igrala na ledu na jezeru Babs Mil u Solihalu, Zapadni Midlendsu, kada je led popustio.

Tomi Barnet (10) rekao je za Skaj njuz: „Jednom su se noge zaglavile u ledu, a onda… njegovi prijatelji su otišli da ga spasu, ali su svi upali“.

Svi dečaci su imali srčani zastoj kada su ih spasili vatrogasci nakon što su i slučajni svedoci priskočili u pomoć. Sva četvorica dečaka su odmah prebačena u bolnicu.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar