Princeza Šarlin Princess Charlene of Monaco
Princeza Šarlin Foto: Claudia Albuquerque / Bestimage / Profimedia

Priča princeze Šarlin od Monaka pokazuje da kraljevski život nije uvek kao u bajkama, već da nesrećni događaji imaju tendenciju da se ponove. Neki kažu da nevolje princeze Šarlin oživljavaju teskobne epizode kroz koje je prolazila njena svekrva, holivudska zvezda Grejs Keli, prvenstveno jer su se obe borile da status emancipovane žene zamene statusom supruge evropskih vladara. Oni koji su pratili porodicu Grimaldi naveli su da je Grejs Keli prolazila kroz slično stanje koje podseća na depresiju, kroz koje, kako izgleda, prolazi i princeza Šarlin.

Prvo „bekstvo“

U septembru 2021. godine Šarlin je hitno hospitalizovana u Južnoafričkoj Republici nakon što je pala u nesvest.

Iz kabineta princa Alberta tada je saopšteno da se princeza onesvestila zbog komplikacija vezanih za tešku infekciju uha, nosa i grla koju je imala u maju, ali da je u stabilnom stanju.

Svetski mediji počeli su da pišu o mogućem razvodu ili razlazu kraljevskog para, budući da princeze već dugo nema u Monaku.

Princeza Šarlin i princ Albert
Princeza Šarlin i princ Albert Foto: EPA-EFE/ERIC GAILLARD

Boravak u Južnoafričkoj Republici izazvao je spekulacije o potencijalnom razdoru unutar kraljevskog para, što je porodica demantovala.

Ranije se pisalo da je princeza pokušala da pobegne uoči svadbe, pa su je francuski mediji nazvali „odbeglom mladom“, ali, i to je oštro demantovano.

U novembru iste godine, kraljevska palata je objavila da će princeza da se odmara nekoliko nedelja i da će izbegavati javne dužnosti, uključujući proslavu nacionalnog dana kneževine, kako bi se oporavila zbog lošeg zdravstvenog stanja.

„Budući da se tokom proteklih nekoliko meseci borila sa lošim zdravstvenim stanjem, princeza se trenutno oporavlja i nastaviće da na tome radi narednih nedelja“, saopstila je palata.

Ponovni beg

Prošlog marta „najtužnija princeza sveta“, kako su mediji prozvali Šarlin, vratila se kući nakon četiri meseca provedenih u psihijatrijskoj ustanovi.

Informaciju je potvrdila palata i navela da će princeza „nastaviti da se oporavlja uz supruga princa Alberta i decu“.

Princ Albert je kazao da je Šarlin hospitalizovana u švajcarskoj klinici zbog emotivne i fizičke iscrpljenosti i dodao da je njegova supruga sama odlučila da se leči, što je podržala cela porodica.

Već u junu, Šarlin je uslikana rame uz rame sa svojim suprugom na otvaranju 61. TV festivala u Monte Karlu.

Princ Albert i princeza Šarlin od Monaka Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

„Princeza je blistala u zelenoj haljini na jedno rame, koju je uparila sa minđušama i razbarušenom frizurom“, samo su neki od komentara sa događaja.

Pojavljivanje kraljevskog para dolazi nakon što je princ Albert rekao da su ga „povredile opake glasine“ koje su se širile o njegovo braku nakon odsustva njegove supruge.

On je istakao da je „najlepša stvar“ to što je ona ponovo uz njega.

Ovaj događaj je četvrti put da se kraljevski par pojavio zajedno u javnosti, od kada su francuski mediji rekli da princeza prima oko 12 miliona evra godišnje da bi bila uz svog supruga na javnim događajima.

Demanti kraljevskog para

Nakon stalnih špekulacija o razvodu, par je zvanično demantovao glasine o raskolu u porodici.

Naime, jedan francuski časopis tvrdio je da su princ i princeza u procesu razdvajanja.

„Želeo bih da demantujem zlonamerne glasine koje je širio francuski časopis. Molimo vas da zanemarite ovaj članak koji je potpuno neosnovan“, rekao je portparol palate, reagujući na tvrdnju časopisa.

Svim zaključcima o moguće razvodu, doprineo je i sam par.

Nekoliko puta tokom 2019. i 2020. godine, Šarlin se u javnosti pojavljivala bez vereničkog prstena ili burme, što je i nedavno bio slučaj kada je uslikana bez prstena prilikom šetnje u Milanu.

PROČITAJTE JOŠ:

A, takođe, pojavili su se i „skandali“ vezani za princa Alberta.

Krajem 2020. godine, u medijima se pojavilo navodno vanbračno Albertovo dete koje je zahtevalo novac od „slavnog oca“, ubrzo nakon toga, Šarlin je fotografisana obrijane glave.

Postojale su i sumnje da je Albert imao ljubavno gnezdo sa neimenovanom Brazilkom, ali je Albertov pravni tim te optužbe označio kao prevaru i nikad nisu izašli na sud, što je podstaklo glasine da je slučaj rešen privatno.

BONUS VIDEO: Princ Vilijam i Kejt Midlton gledaju Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar