Foto:Screenshot/Youtube/Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore nakon pet sati uvrstila je na dnevni red predlog izmena Zakona o predsedniku Crne Gore, koje predložio Demokratski front.

Na zahtev DF-a, koji je prihvatila predsednica parlamenta Danijela Đurović, Predlog zakona prva je tačka dnevnog reda.

Izmenama pomenutog zakona, Đukanović će morati da predloži mandatara za sastav nove Vlade ili da bude izopšten iz procedure, prenosi Dan.

Prema Ustavu, isključiva nadležnost predlaganja mandatara za sastav nove Vlade pripada predsedniku države, a ovim izmenama parlamentarna većina želi da taj proces prenese na Skupštinu.

Rasprava traje već nekoliko sati, a u jednom trenutku je postalo veoma burno u Skupštini, posebno kada se obratila poslanica DPS-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković poručila je da se na večeras u parlamentu događa „teški kriminal za koji se ide pravo u zatvor“.

„Noćas se događa ustavni puč, državni udar, teški kriminal za koji se prema Krivičnom zakonu ide pravo u zatvor. Sve je ovo tužno, tužno da tužnije ne može biti. U pamet se Crnogorci. Strah vas je sve od Evrope sad, da vas ne počisti opet na izborima. Uhvatila vas je panika“, poručila je ona.

Prema njenim rečima, DF je delegiran iz Beograda i agresorske Moskve, pa brani ovaj „nakaradni zakon“.

„Zakon koji nije nikakav zakon o predsedniku, nego ruska impresija o Crnoj Gori ili Putinova specijalna operacija. I naravno zakon za Lekića i njegov tužni prolazak kroz sile DF-a“, dodala je ona.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar