Foto: TANJUG/AP Photo/Evan Vucci

U Beloj kući održana je pres konferencija povodom rušenja tri neidentifikovana leteća objekta nad Severnom Amerikom. Pred novinarima u Beloj kući su danas govorili portparoka Bele kuće Karin Žan Pjer, ali i DŽon Kirbi, portparol Saveta za nacionalnu bezbednost. Poslednji put kad je Kirbi govorio na pres konferenciji u Beloj kući bilo je u petak, kad je najavio da je nad obalom Aljaske srušen leteći objekat. Oni su istakli da "nama dokaza o vanzemaljcima" u ovom slučaju, kao i da postoji "velika razlika između kineskog balona i ova tri objekta".

„Nema dokaza o vanzemaljcima“

„Kad govorimo o rušenjima ovih objekata, nema nikakvih dokaza o vanzemaljcima ili vanzemaljskoj aktivnosti“, rekla je na početku pres konferencije portparoka Bele kuće Karin Žan Pjer.

Sa smeškom na licu i uz smeh prisutnih novinara rekla kako voli film ET, ali želi uveriti američku javnost da „nema indikacija da su se objekti s drugih planeta pojavili na Zemlji“. Potom je predala reč Džonu Kirbiju, portparolu Saveta za nacionalnu bezbednost, prenosi Index.hr.

„Velika razlika između kineskog balona i ova tri objekta“

„Postoji velika razlika između kineskog balona i ova tri objekta. Kineski objekat je bio mnogo veći, veličine tri autobusa, imao je vlastiti pogon. Znamo šta je radio, znamo čemu je služio“, rekao je Kirbi.

PROČITAJTE JOŠ:

„ismo ga hteli srušiti nad kopnom, moglo je biti opasno za nekog na zemlji. Ova tri objekta su puno manja, nisu imala vlastiti pogon, nosio ih je vetar. Nemamo dokaza da nisu korišćeni za špijuniranje, ali nismo sigurni. Predsednik je naredio rušenje zbog opreza“, rekao je on.

„Amerikanci ne moraju brinuti o vanzemaljcima“

„Za balon znamo da je kineski, priznali su to sami. Oni tvrde da nije bio špijunski, mi znamo da jeste. Za ova tri objekta još niko nije preuzeo odgovornost“, ustvrdio je Kirbi. „Ne znamo šta će se događati dalje i kakva će biti praksa u budućnosti, nalazimo se u neistraženom teritoriju“, ustvrdio je.

Visoki zvaničnik Pentagona nedavno je rekao kako „ne može isključiti“ moguće vanzemamljsko poreklo tri srušena objekta. Na novinarsko pitanje može li ga se sad isključiiti, Kirbi je rekao: „Mislim da se američka javnost ne mora brinuti o vanzemaljcima“.

BONUS VIDEO: Rusi raketirali Kijev u novogodišnjoj noći – pogođen hotel u centru grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar