Jahta Romana Abramovica u Tivtu, Crna Gora
Jahta Romana Abramoviča u Tivtu, Crna Gora Foto:REUTERS/Stevo Vasiljevic

Superjahta "Solaris" u vlasništvu ruskog oligarha Romana Abramoviča uplovila je jutros u Tivat.

PROČITAJTE JOŠ:

Sto četrdeset metara dugi brod od preko 11.000 bruto-tona usidrio se kod rta Seljanovo, u blizini marine Porto Montenegro.

„Solaris“ je u Tivat stigao iz Barselone, odakle je taj brod isplovio 8. marta nakon kraćeg remonta, oko 24 sata pre nego što će njegov vlasnik Roman Abramovič biti uvršten na listu ruskih zvaničnika i biznismena koji su pod sankcijama Evropske unije zbog ruske agresije na Ukrajinu, prenose Vijesti.me.

Abramovič je već ranije stavljen na listu sankcija koje prema ruskim tajkunima i političarima ima Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Jahta Romana Abramovica u Tivtu, Crna Gora
Jahta Romana Abramoviča u Tivtu, Crna Gora Foto:REUTERS/Stevo Vasiljevic

U svetu je inače, ovih dana na sceni neuobičajena igra traganja i skrivanja između vlasti država koje su se pridružile sankcijama uvedenim Rusiji i ruskih oligarha kojima preti zaplijena njihove imovine, prvenstveno luksuznih i ultraskupih superjahti.

Sada ostaje da se vidi kako će crnogorske vlasti koje ističu da u svemu do kraja slede spoljnu politiku EU, postupiti u slučaju „Solarisa“ i njegovog vlasnika koji je od pre dva dana na listi osoba pod sankcijama Zapada.

Roman Abramovich
Roman Abramovich Foto:EPA-EFE/ANTHONY ANEX

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar