Dragan Milovanović Crni Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma Akcija traže od policije u Šapcu da hitno zaštiti Dragana Milovanovića Crnog i njegovu porodicu koja svakodnevno trpi pritiske i čiji dom danima, naočigled svih, obilaze sumnjiva lica i vozila.

Na sve prijave i uznemiravanja, piše u njihovom saopštenju, policija u Šapcu sleže ramenima.

„Kulminacija je današnja vest da je Dragan Milovanović Crni prinuđen da napusti radno mesto zbog pritisaka na firmu u kojoj radi. Istovremeno, uprkos očiglednim dokazima i svedocima, nije priveden niti procesuiran nijedan od batinaša koji su napali građane na mostu u Šapcu 27. novembra. Advokatski tim identifikovao je napadače i vođe batinaša, kao i osobe u kabini bagera koje su krenule da gaze građane i podneo krivične prijave pre više od deset dana“, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, od tada niko od njih nije procesuiran, a pojedini funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su predvodili napad, učestvovali su u javnim partijskim aktivnostima.

„Odsustvo svake reakcije na ove krivične prijave samo pojačavaja sumnju da iza svega stoje najviši partijski funkcioneri koji su u zemlji bez vladavine prava nedodirljivi“.

BONUS VIDEO: Snimak puštanja iz pritvora Dragana Milovanovića Crnog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar