Sabac protest
Nebojša Zelenović, Protesti u Šapcu Foto:BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Gradski odbor SNS iz Šapca podneo je danas krivične prijave protiv Nebojše Zelenovića, lidera ZZS, Dušana Kostadinovića, generalnog sekretara DS, kao i Dušana Tufegdžića i Vladimira Terzića iz pokreta Buđenje. Zbog subotnjeg protesta u Šapcu, naprednjaci su podneli prijave i protiv Dragana Milovanovića Crnog i Stefana Vasića.

Kako je SNS naveo u saopštenju, prijave protiv Zelenovića, Kostadinovića, Tufegdžića i Terzića podneli su zbog „kršenja Ustava, uskraćivanja slobode kretanja, izazivanje nereda i nasilja koji su doveli do ugrožvanja života i zdravlja ljudi“.

„Protiv Milovanovića i Vasića krivične prijave su podnete zbog izazivanja nereda i nanošenja teških telesnih povreda“, saopštili su naprednjaci.

Dušan Kostadinović navodi za Nova.rs da su dešavanja na protestu u Šapcu potvrdila činjenicu da je našu državu okupirala mafija.

„Policija je dobila naredbu da se povuče kako bi kriminalci nasrtali na okupljene građane bagerom, a potom palicama i čekićima. Ti huligani, kao i lokalni naprednjaci koji su se krili iza njih i podstrekivali ih na takav strašan zločin nisu uhapšeni, a protiv onih koji su pokušali da zaustave bager i spreče tragediju su podnete krivične prijave! To je slika Vučićeve Srbije u kojoj su ukinute institucije i u kojoj, sada i zvanično vlada organizovani kriminal“, kaže Kostadinović.

On navodi da su krivične prijave koje su podnete protiv njih toliko besmislene da tužilaštvo može samo da ih odbaci.

Foto: Medija centar Beograd; Dušan Kostadinović

„Ali, to neće biti dokaz da pravosudne institucije rade svoj posao. Sve dok se ne procesuiraju odgovorni za povlačenje policije i kriminalci koji su zverski napali okupljene građane nema govora o nezavisnom sudstvu u Srbiji, a isto tako nema ni mogućnosti za prestanak daljeg izražavanja nezadovoljstva građana putem protesta i blokada“, ističe Kostadinović.

Podsećamo, na subotnjem protestu u Šapcu došlo je do incidenta, kada je bager predvođen aktivistima SNS krenuo na okupljene građane. Mašinu je zaustavio Dragan Milovanović Crni, koji je potom priveden, pa pušten da se brani sa slobode.

Kako je objavio portal Nova.rs, za volanom bagera bio je Nebojša Stojićević Jarin, aktivista SNS.

Ni on, niti bilo ko iz grupe huligana koji su demonstrante napali čekićima i palicama nije uhapšen. Oni su na „razbijanje“ demonstracija došli crnim „škodama“, a u jednom od tih automobila nedavno je viđen gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

BONUS VIDEO Incident na skupu SNS u Šapcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar