Mihajlović: Nema odluke o litijumu bez studije i referenduma
Foto: Tanjug

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je danas da razgovori izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon sa delom opozicije, "jedino imaju veze sa lobiranjem za priznanje Kosova". Kako je Mihajlović, koja je i članica Predsedništva SNS, navela u saopštenju, tim razgovorima je "konačno predstavljen program" organizatora Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute, lidera stranke Zajedno za Srbiju i Otvorene gradjanske platforme "Akcija" Nebojše Zelenovića i aktiviste pokreta "Ne davimo Beograd" Dobrice Veselinovića.

„Razgovori koje Ćuta, Zelenović i Veselinović imaju sa Violom fon Kramon imaju veze jedino sa lobiranjem za priznanje tzv. Kosova. Nikakvih razgovora o životnoj sredini tu neće biti, jer je to žena koja je zainteresovana samo za jednu stvar, a to je da propagira nezavisnost Kosova“, ocenila je Mihajlović.

Prema njenim rečima, zaštita životne sredine i ekološke teme „nisu, niti će biti deo njihove politike“ i ocenila da se danas saznalo da su „tu temu koristili da bi prikrili odnos prema suverenitetu Srbije“. Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon obići će danas Loznicu i Gornje Nedeljice, i tom prilikom, zajedno sa platformom „Akcija“, „Ne davimo Beograd“ i „Ekološkim ustankom“, kako je navedeno, „podržati borbu meštana jadarskog kraja za istinu, vladavinu prava i zaštitu životne sredine“.

BONUS VIDEO: Biljana Stojković o početku kopanja rudnika Rio Tinta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare