Alesandro Kataneo, Emanuel Bon, Miroslav Lajčak, Alekandar Vučić, Gabrijel Eskobar, Jens Pletner Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je papir koji je u Beograd 21. oktobra donela "velika petorka", dobra osnova za nastavak razgovora u budućnosti. Pomenuti dokument se isključivo odnosi na ZSO.

Predsednik Srbije rekao je da je papir koji je u Beogradu dobio 21. oktobra, tokom posete „velike petorke“, dobra osnova za nastavak razgovora u budućnosti.

“Jedina rezerva Beograda se tiče članstva Kosova u UN, nezavisnosti Kosova, ili kako se to kaže teritorijalnog integriteta Kosova“, rekao je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, taj papir se odnosi isključivo na formiranje Zajednice srpskih opština.

„Ja ne mogu da govorim o detaljima jer nije dogovoreno da govorimo o detaljima. Kao što vidite, veoma smo se korektno držali toga i nigde nije procureo nijedan detalj“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da je ranije, kada su detalji postignutih dogovora objavljeni u Albanijan postu, bilo jasno ko ih pušta u javnost.

„Mi smo za taj papir rekli da je solidna osnova, veoma dobra osnova i da smo spremni da radimo i da odmah idemo u primenu“, naveo je predsednik Vučić.

Vučić je poručio da Beograd želi mir i da želi da nastavi da se ponaša odgovorno.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar