Vlada Srbije, Goran Vesić
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/TANJUG/ MGSI/NIK DELHANIDIS

Goran Vesić, ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja, za svoje najbliže saradnike u Ministarstvu izabrao je nekadašnje fukcionere iz beogradske uprave. Među njima je nekadašnji načelnik Komunalne milicije, bivši šef unutrašnje kontrole Komunalne policije, zamenik predsednika Gradske izborne komisije, nekadašnja članica Gradskog veća…

Goran Vesić polako kompletira svoj kabinet u Ministarstvu građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja. Zanimljivo je da je u svoj tim Vesić doveo čelne ljude iz beogradske Komunalne milicije, koja je praktično rasformirana dolaskom novog gradonačelnika Aleksandra Šapića.

Tako je za njegovog pomoćnika u Ministarstvu građevinarstva izabran Ivan Divac, koji je bio sekretar za poslove Komunalne milicije, odnosno njen načelnik.

Posao sekretara Divac je obavljao četiri godine, a smenjen je sredinom prošlog meseca. Mediji su pisali da je na tu funkciju došao iz MUP-a.

Divac će u Ministarstvu građevinarstva biti zadužen za Sektor za inspekcijski nadzor.

U Vesićevom timu je još jedan “komunalac”. Reč je o Ranku Šekularac, koji je takođe imenovan za pomoćnika ministra. Kako je objavljeno u Službenom glasniku, on će biti zadužen za Sektor za građevinske poslove, sprovođenje objedinjene procedure i ozakonjenje.

Šekularac je bio šef unutrašnje kontrole Komunalne milicije, a mediji su pisali i da je pomoćnik načelnika Komunalne milicije.

Goran Vesić, Jelena Tanasković i Maja Gojković sednica Vlade Srbije Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Za pomoćnicu ministra građevinarstva na sednici Vlade izabrana je Tanja Popović. Može se pretpostaviti da je reč o bivšoj članici Gradskog veća, koja je na toj funkciji bila u vreme kada je Goran Vesić bio zamenik gradonačelnika Beograda.

Popović će u njegovom kabinetu biti zadužena za Sektor za međunarodnu saradnju i evropske integracije.

Ona se u centru pažnje javnosti našla nakon što je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora SSP, otkrila da je firma njenog brata Vladimira – “Loteks grup” od Grada, odnosno gradskih preduzeća, dobila poslove u vrednosti od 75 miliona evra.

“Kada se na to dodaju poslovi koje je dobila od Republike Srbije dolazimo do cifre od 100 miliona evra”, rekla je Popović i dodala da je Loteks grup za tri godine uvećala prihode 412 puta.

Kako su pojedini mediji ranije objavili, Tanja Popović je članica SNS. Bila je sekretar Saveta gradskog odbora naprednjaka, a radila je u kabinetu tadašnjeg predsednika beogradskog odbora SNS Nebojše Stefanovića. Pre dolaska u gradsku upravu, od 2012. do 2014. bila je savetnik tadašnjeg predsednika Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića.

U timu Gorana Vesića je i Vojkan Tomić, koji je na sednici Vlade izabran za državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva.

Na sajtu grada Beograda piše da je Tomić i dalje zamenik predsednika Gradske izborne komisije.

Početkom 2000-tih Tomić je bio blizak DSS-u, a obavljao je i funkciju poslanika u Skupštini Srbije.

BONUS VIDEO Sukob Veselinovića i Vesića u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare