Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs; Nova S; FoNet/Aleksandar Barda

Arhitekta Dragoljub Bakić poručio je novom ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću da ne obmanjuje javnost kako je Stari savski most već jednom demontiran prošlog veka.

„Začuđuje zadrtost sa kojom republička i gradska vlast insistiraju da se sruši Stari savski most. Gledam ovog novopečenog ministra, kako maše nekakvim zapisnikom iz šezdesetih godina gde se pominje Branko Pešić i kako je navodno demontiran most. Bila je demontaža, ali u sklopu popravke mosta. To je prevara, jer građani hoće da se ubede kako je još Branko Pešić hteo da ruši most. Ne, on je bio mostograditelj, a ovi su mostorušitelji“, kazao je Bakić i poručio Vesiću da ne zloupotrebljava taj zapisnik.

Bakić je podsetio da je i 2007. godine detaljno popravljen, kada je očišćena cela konstrukcija.

„Ako most tandrče kulovima sa kule Beograda na vodi, to se da popraviti. Danas postoje materijali kojima može da se smanji to tandrkanje“, poručio je Bakić.

„Ima mnogo gluposti koje je vlast napravila za ovih 10 godina, ništa kapitalno nije urađeno. Nijedan tunel nismo napravili… Onaj koji misli da sruši most, a da nije napravio drugi, taj nije normalan“, naglasio je on i dodao:

„Vodite računa Beograđani da kako su vam preoteli 110 hektara najlepše zemlje, hoćete li dozvoliti da vam ukradu i ovaj. Mogu samo da kažem, mičite ruke sa Starog savskog mosta, bre“, naglasio je on.

Podsetimo, nedavno je Nova.rs objavila da je Vlada Srbije potpisala je ugovor u vrednosti do 79,9 miliona evra sa francuskom bankom BNP Paribas, a tim novcem finansiraće rušenje starog mosta preko Save i gradnju novog. Samim tim što je usvojen rebalans budžeta, predlog je prihvaćen.

Time je definitivno potvrđeno da će Stari savski most biti srušen, što aktivisti i struka ne žele da dozvole.

Bonus video: Da se pitaju struka i opozicija, stari savski most u Beogradu ne bi bio uklonjen.