Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport; promo logo;Nenad Mihajlović/Nova.rs

Više od 136.000 građana potpisalo je inicijativu "ProGlas" za manje od dve nedelje, a među njima je i košarkaški reprezentativac Srbije Vanja Marinković. Igrač Baskonije i bivši kapiten Partizana na taj način se pridružio uglednim javnim ličnostima poput Branke Katić, Vasila Hadžimanova, Nikole Đurička, akademika Vladimira Kostića, profesora Aleksandra Baucala...

U saopštenju koje su iz „ProGlasa“ uputili medijima, navodi se da su iza ideje inicijative stali košarkaš Vanja Marinković, kao i muzičari Bisera Veletanlić, Ivana Rašić Trmčić – Sajsi MC, Marko Šelić – Marčelo, Vasil Hadžimanov, Antonije Pušić – Rambo Amadeus i Bojan Zulfikarpašić.

PROČITAJTE JOŠ...

Dodaje se da su poziv na izlazak na izbore potpisali glumci Branka Katić, Jelisaveta Seka Sablić, Tatjana Bošković, Nataša Ninković, Katarina Žutić, Nikola Kojo, Vojislav Brajović, Branislav Trifunović, Slobodan Ninković, Nikola Đuričko, reditelji Goran Marković i Janko Baljak, kao i dramski pisac Nebojša Romčević i dramaturg Ivan Lalić.

Potpis na „ProGlas“ stavio je karikaturista Predrag Koraksić – Corax, ali i književnici Jasminka Petrović, Marko Vidojković, Dragan Velikić, Srđan Tešin, Milisav Savić, Slobodan Tišma i Laslo Blašković.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs, ATA Images.rs

Među imenima potpisnika izdvajaju se i Desanka Radunović, bivša predsednica Nacionalnog prosvetnog saveta, Marija Bogdanović, bivša rektorka Beogradskog univerziteta, Dragoljub Popović, bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kao i univerzitetski profesori Marijana Pajvančić, Miodrag Zec, Čedomir Čupić i Oliver Tošković.

„ProGlas“ su podržali i slikarka Biljana Willimon, vajar Mrđan Bajić, slikar Dušan Otašević, i novinari Zoran Kesić, Mihajlo Kovač, Aleksandar Crkvenjakov i Ljubomir Živkov.

Desetine javnih ličnosti podržalo je „ProGlas“ još ranije, a među njima su glumci Gorica Popović, Vesna Čipčić, Anita Mančić, Jelena Stupljanin, Radoslav Rale Milenković, Milan Caci Mihailović, Marko Janjić, kao i reditelji Tanja Mandić Rigonat i Zdravko Šotra.

„ProGlas“ su potpisali i univerzitetski profesori Aleksandar Baucal, Marija Kleut, Ljubomir Erić, Neda Todorović, Snežana Milinković, Danica Popović, Žarko Trebješanin, Ivan Medenica, Nemanja Džuverović, Željko Nikač i Đorđe Krivokapić.

Svako može potpisati inicijativu na: proglas.co.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare