Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC; Fi;ip Krainčanić/Nova.rs

"Pružamo podršku nameri da se održe izbori kao rezultat izlaska iz ćorsokaka u kojem se Srbija nalazi, ali apelujemo da to bude dogovor svih političkih aktera, a ne samo vlasti i parlamentarne opozicije", navodi se u zajedničkoj izjavi koju su potpisali predsednik Nove-Da se struka pita Vladimir Kovačević i predsednik Libdem-a Đorđo Žujović.

„Smatramo da mesto za stolom, kada se bude odlučivalo o održavanju bilo kojih izbora, moraju da imaju raznovrsni politički subjekti i da se uvaži glas čitavog društva, a verujemo da tako misli i ostatak opozicije. Kriza u kojoj se nalazi Srbija evidentna je i ne može se govoriti samo o političkoj krizi, već, takođe, o ekonomsko-socijalnoj krizi, koja predstavlja i veću opasnost po društvo“, navodi se u saopštenju koje su potpisale ove dve organizacije.

Vladimir Kovačević Foto: Nova S

Oni dodaju da ono što nedostaje u celom procesu, kada se govori o izborima, jeste jasna politika i program, jer posle odlaska Srpske napredne stranke sa vlasti ostaju problemi, a ti problemi će podjednako pogoditi i one koji budu na narednim izborima glasali i za vlast i za bilo koju od opozicionih opcija koje će na njih izaći.

Pročitajte još:

„U narednom periodu, mora se izaći sa preciznim merama i poslovima koje moramo uraditi po odlasku SNS-a sa vlasti. To podrazumeva ekonomski održiv program koji nosi sa sobom poboljšani životni standard prosvetnih radnika, zdravstvenog sektora, poljoprivrednika, promenu izbornog zakonodavstva u korist vraćanja građana u političke tokove, a ne njihovim bežanjem od istih, novu regionalnu politiku i realan odnos sa susedima uz uzajamno poštovanje, jasnu spoljnu politiku zasnovanu isključivo na interesima. lišenu demagogije i zastarelih pogleda na novu stvarnost, vraćanje u politiku znanja, strategije i iskustva“, piše dalje i dodaje:

„Na ovaj način hoćemo da u praksi vidimo šta su programi i ciljevi, ali i čiji životni tragovi upućuju na to da zacrtane ideje u politici mogu ostvariti. Naši planovi biće predstavljeni u narednih 15 dana i očekujemo da kolege iz opozicije takođe podrže predložena rešenja, kao i da kandiduju svoja“, zaključuje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar