Vladimir Kovačević Skupština objedinjavanja Pokreta "Da se struka pita" (D2SP) i Nove stranke Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Nova-Da se struka pita ocenila je da država i dalje ne sprovodi adekvatne mere za suzbijanje afričke kuge. Zbog toga stranka traži smenu ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković.

„Promet i transport tovljenika u Mačvi ovih dana se obavlja samo noću da bi se izbegla kontrola policije, a država i dalje ne sprovodi adekvatno sve mere za efikasno suzbijanje afričke kuge svinja“, izjavio je danas Vladimir Kovacevic predsednik Nove Da se struka pita.

On je naglasio da je razlog zbog čega se ovakva trgovina i dalje obavlja a transport kamionima samo noću, je potpuno nepoverenje stočara širom Srbije,a naročito u Mačvi i želju i sposobnost države da isplati adekvatno novčano obeštećenje za štetu usled uginuća i eutanazije svinja.

Pročitajte još:

„Ljudski faktor je jedan od najvažnijih razloga pored divljih svinja za nastavak širenja svinjske kuge. Najveći krivci su odgovorna lica države koja i dalje ne ozbiljno shvataju ovu fatalnu bolest svinja. Za to najveću odgovornost ima ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković. Kriva je i zbog toga sto nije uspostavljeno poverenje da se stočari mogu osloniti na svoju državu kao zaštitnika i prijatelja u nevolji, rekao je Kovačević.

Naglasio je da je sasvim sigurno zbog serija anomalija u odnosima drzave i stočara, da svežeg domaćeg svinjskog mesa do kraja godine neće biti.

„Zbog toga kao stranka tražimo hitnu smenu nadležne ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković, a od premijerke Ane Brnabic hitnu reakciju na sve propuste njenog upošljenika i saniranje svih šteta koje se svakodnevno nastavljaju u ovoj oblasti. Sve ovo se dogadja, jer se u Srbiji odavno struka ne pita“, zaključuje se u izjavi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar