Armend NIMANI / AFP / Profimedia, Nemanja Jovanović/Nova.rs

Direktor kampanja pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović poručio je, uoči obeležavanja godišnjice ubistva bivšeg lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, da ljudi u Srbiji nikada više ne smeju da prolaze kroz medijsku torturu kroz koju je prošao Ivanović.

„Oliveru Ivanoviću zahvaljujući kome je srpsko stanovištvo opstalo na severu Kosova 1999. godine crtana je meta na čelo na nacionalnoj frekvenciji. Karatista s karakterom. Obrazovan. Govorio strane jezike. Zamenenili ga beskičmeni, polupismeni, kupci diploma koji su prodali Srbe na Kosovu“, napisao je Manojlović na Tviteru.

Manojlović je na Tviter podelio video klip iz televizijskog duela sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom televizije Pink, koja je neposredno pred ubistvo Olivera Ivanovića emitovala spot kojim je bukvalno crtana meta na čelo ubijenom lideru kosovskometohijskih Srba.

„Sramotno je bilo ćutanje institucija na brojna kršenja zakona kao i činjenica da je nacionalna frekvencija PINK zloupotrebljena za progon Olivera Ivanovića. Najgoru torturu pretrpeo je sudskim progonom od strane kosovskog pravosuđa koje ga je tri godine držalo u zatvoru, a sramotno je bilo i ćutanje međunarodnih predstavnika“ zaključio je Manojlović.

***

BONUS VIDEO – Milivojević: Zahtevaću formiranje Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica o ubistvu Olivera Ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare