Oliver Ivanović Foto:Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Godišnjica ubistva lidera Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića biće obeležena u ponedeljak, 16. januara, a kao i prethodnih godina, tako se i ove u Kosovskoj Mitrovici održavaju dva pomena, ali i jedan u Beogradu.

Prijatelji i saborci Olivera Ivanovića obeležiće petogodišnjicu ubistva pomenom i paljenjem sveća u vreme i na mestu na kom je ubijen – ispred sedišta GI SDP u 8:15.

Oni su preko društvenih mreža uputili poziv građanima da se okupe u što većem broju i zapale sveće, navodi Kossev.

Građanska inicijativa SDP obeležiće petu godišnjicu ubistva svog bivšeg lidera, takođe pomenom i paljenjem sveća ispred svog sedišta, ali zasebno – u 10 časova.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Ivanović sahranjen – na Novom groblju u Beogradu u 11 sati.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Izvršioci, kao i nalogodavci još nisu poznati.

PROČITAJTE JOŠ

Pred specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini i dalje se po trećoj optužnici vodi postupak optuženima za umešanost u ubistvu Olivera Ivanovića.

Na optuženičkoj klupi za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića nalaze se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.

Početkom juna prošle godine, sudsko veće je posle tri godine i sedam meseci ukinulo sudski i odredilo meru kućnog pritvora Rošiću, Spasojeviću i Basari. Ta mera je u novembru zamenjena javljanjem Kosovskoj policiji jednom nedeljno.

I u trećoj optužnici spominju se Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su označeni kao vođe kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića. Istraga za Veselinovićem počela je u aprilu 2019. godine, kada je na listu lica za istragu dodato i ime Milan Mihailović.

Srbin sa inicijalima M.M za kojim se tragalo još od 2019. godine a zbog umešanosti u ubistvo Ivanovića, uhapšen je u oktobru prošle godine, na osnovu naloga kosovskog Specijalnog tužilaštva.

BONUS VIDEO: Vučić komentarisao hapšenja osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar