Foto: Printscreen / Yotubue

Saslušanje svedoka Milene Popović u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, koje je trebalo da se održi danas u Prištini, odloženo je za 22. i 23. februar.

Milena Popović, partnerka ubijenog Ivanovića, koja je trebala da svedoči, obavestila je sud da ne može da prisustvuje ročištu i zatražila da se ono održi nakon 16. januara, objavio je Radio KiM.

U Osnovnom sudu u Prištini ročištu su prisustvovali optuženi za pomaganje u ubistvu Ivanovića: Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Rade Basara i Žarko Jovanović.

Jovana Filipović, advokatica Silvane Arsović, je kazala da se Popović više puta nije odazvala pozivu suda iako je bila uredno pozivana.

„Uvek je imala opravdanja za to. Nadamo se da će za naredno ročište, kada je predviđeno njeno saslušanje, 22. februara, ona biti ovde prisusutna i svedočiti o celoj situaciji, s obzirom na to da smatramo da je jedan od svedoka koji može imati dosta uticaja na ceo postupak koji se vodi“, navela je Filipovićeva.

Advokatica je napomenula da, ukoliko se Popović ne pojavi na ročištu koje je zakazano za 22. februar, njena izjava data u ranijim fazama postupka smatraće se pročitanom i biće prezentovana pred sudom.

Na prethodnom ročištu, koje je održano 4. novembra prošle godine, optuženima Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću i Radetu Basari ukinut je kućni pritvor.

BONUS VIDEO Aleksandar Ivanović: U Beogradu se nije vodila ozbiljna istraga o ubistvu Olivera Ivanovića

Komentari

Svi komentari (0)