Sami u vozu na minus 3: Vučićev bizarni TV šou posle priče o atentatu

Politika 23. jan. 202211:40 > 11:5215 komentara
Podeli:
Aleksandar Vučić u vozu, voz, intervju
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

"Večeras će se predsednik obratiti sa ekskluzivne lokacije", glasila je najava televizije koja najavljuje sve - od atentata do otvaranja fabrika, preko napada na opoziciju i netačnih informacija o protestima. Ponovo se javnost uzburkala zbog navoda o atentatu, a predsednik je u prajmtajmu rekao da je video dopis jedne evropske zemlje u kojem je upozoran da se sprema napad na njega. Prethodnih dana su tabloidi radili ono za šta dobijaju fina sredstva iz budžeta, a sa ekskluzivne lokacije dobili smo poruku: nije nas mnogo briga za atentat, ali je dobro kad se podigne prašina, te da čak i ovo može biti povod da se targetiraju opozicioni aktivisti i političari.

U krupnom kadru, na televiziji Pink tačno u 21 sat, ni minut ranije, ni minut kasnije, započeo je uvod voditeljke intervjua Dušice Spasić sa predsednikom Vučićem. Iako nam je svima delovalo da smo u magnovenju i da je u pitanju greška, voditeljka čudnog intervjua, pohvalila je našu železnicu nakon čega se uključio i on: lično, predsednik Srbije, koji se javio i mašinovođi za kojeg je rekao da ga zna iz Čortanovaca.

Verujem da je većina gledalaca očekivala da Vučić sedne i počne da upravlja mašinom kojom je prema njegovim rečima pre neki dan išao 183 km na sat, ali umesto toga poželeo je srećan rad i vratio se u stolicu novog voza.

Voditeljka vidno pod tremom i nelagodom, pažljivo je birali reči kako bi prišla ovoj temi. Sticajem bizarnih okolnost, usred intervjua u jednom trenutku je isključeno i grejanje, pa su predsednik i Pink voditeljka ostali u hladnom vozu na minus 3.

Odmah je počela priča o atentatu: da li predsednik ima nove informacije oko toga, je li uplašen i o čemu se zapravo ovde radi. U svom obraćanju, Vučić je rekao da niko zbog toga nije dizao paniku "jer atentat prosto nije lako izvesti", ali da naše službe rade na tom slučaju i da su raspisali poternicu za pojedinim licima.

Aleksandar Vučić u vozu, voz, intervju
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Vučić je rekao da je od nadležnih organa 14. januara dobio informaciju, operativna saznanja koja je prosledila jedna zemlja Evropske unije, gde ima dosta detalja.

"Jedna zemlja EU nam je prosledila operativna saznanja i dala nam mnogo detalja. Ja sam morao da radim i 14., 15., 16. janura... I tada sam se obratio javnosti, ali to nisam pomenuo. Tu su uvezani ljudi sa imenom i prezimenom iz više zemalja. Ni za koga od njih nisam čuo, niti sam ikoga od njih video. Nadležni organi preduzimaju sve mere da se tako nešto spreči. Rade i imaju sve podatke. Ta zemlja EU bila je veoma korektna i fer, razgovarali su sa našima, koji se trude i rade, raspisali su poternice za određenim licima, a za nekima se traga", rekao je Vučić građani koji su očekivali prst krivice ka nekome, ali to nismo sinoć dobili.

Prst krivice dobili smo od ministra Vulina, koji je istakao da je vođa kavačkog klana, Radoje Zvicer planirao ubistvo predsednika Srbije i istakao da će MUP sve učiniti da se do kraja istraži ovaj slučaj i spreči atentat na predsednika.

Aleksandar Vučić u vozu, voz, intervju
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

To nije bio jedini prst krivice koji je uperen ovih dana. Policija i istraga će utvrditi da li je bilo opasnosti i nikako ne treba olako shvatati ove pretnje, pogotovo što naša zemlja ima teret prošlosti kada je reč o atentatima, ali šta je sa prstom krivice koji su provladini tabloidi uputili opozicijii.

List "Objektiv", koji je blizak vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, objavio je naslovnu stranu gde je ključan tekst o pokušaju atentata na predsednika, a glavni likovi su Radoje Zvicer, Dragan Đilas, Savo Manojlović i Dragan Šolak.

Naravno, nigde nije napisano da oni spremaju akciju (izuzev Zvicera), ali naslov "Vučić mora pasti pre izbora" u kombinaciji sa opozicijom i aktivistima ne ostavlja ništa drugo do utiska da je još jednom reč o čistom političkom obračunu koji može imati velike posledice.

Potpuno je neprofesionalno, degutantno i opasno da ukoliko zaista postoji opasnost, a to ponavljamo, niko ne sme da isključi kao mogućnost, predsednik ne izađe i ne kaže ko to njega želi da ukloni. Koji su motivi, gde su nalogodavci i šta su interesi da se to uradi. Umesto toga dobili smo mlaku izjavu predsednika koji je glavni čin u ovoj drami ostavio tabloidima koji moraju da shvate da od ove drame mogu da naprave tragediju ili barem da nas podsete one poznate basne o vuku i ovci.

Bonus video: Ćulibrk - Verujem da je video snimak i ništa drugo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar