Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ministar policije kaže da je informacija o ovom napadu MUP Srbije preko Europola dobio od zemlje članice Evropske unije.

„Posredstvom Evropola dobili smo informaciju 14. januara pod oznakom hitno, od jedne zemlje članice EU, obavešteni smo o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za svoj cilj ima atentat na predsednika Republike Aleksandra Vučića. Nakon toga, zajedno sa Evropolom pokrenuli smo opsežnu akciju koja za cilj ima da se spreči ubistvo predsednika Republike. Na čelu te organizacije je crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana kome se na teret stavlja organizacija i naručivanje više ubistava na teritoriji Crne Gore i drugih zemalja. Da li je Radoje Zvicer to činio za interese svojih političkih vođa, utvrdiće istraga. MUP će učiniti sve da do kraja istraži ovaj slučaj i spreči atentat na predsednika“, rekao je Vulin večeras u dnevniku televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Inače, ovu priču je započeo lider radikala, Vojislav Šešelj juče u jutarnjem programu iste te televizije sa nacionalnom frekvencijom. On je takođe rekao da iza navodnog atentata stoji šef kavačkog klana Radoje Zvicer, koji se trenutno nalazi u bekstvu.
BONUS VIDEO: Hapšenje dilera u Subotici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare