Aleksandar Vučić u vozu, voz, intervju
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras povodom informacija da se na njega sprema atentat da nije neko ko bi dizao paniku na bilo koji način jer to, kako kaže, prosto nije lako izvesti, ali da naše nadležne službe rade na tom slučaju - raspisali su poternice za pojedinim licima, a za nekima tragaju. "U dopisu policije iz zemlje EU video sam sedam imena, ali ni za koga od njih nisam čuo, niti sam ikoga od njih video", dodao je on.

Vučić je rekao da je od nadležnih organa 14. januara dobio informaciju, operativna saznanja koja je prosledila jedna zemlja Evropske unije, gde ima dosta detalja.

On  je dodao da je samo pročitao informaciju Evropola da se sprema atentat na njega i da ne zna ništa više o tome.

„Jedna zemlja EU nam je prosledila operativna saznanja i dala nam mnogo detalja. Ja sam morao da radim i 14., 15., 16. janura… I tada sam se obratio javnosti, ali to nisam pomenuo“, rekao je Vučić u intervjuu televiziji Pink sa, kako je najavljeno „ekskluzivne lokacije“. U pitanju je bio vagon voza Štadlerove garniture, koji je Srbija kupila.

Vučić je naveo da je u dopisu policije iz zemlje EU video sedam imena, konkretnih, i da očigledno imaju ne samo saznanja dobijena telefonskim putem.

„Tu su uvezani ljudi sa imenom i prezimenom iz više zemalja. Ni za koga od njih nisam čuo, niti sam ikoga od njih video. Nadležni organi preduzimaju sve mere da se tako nešto spreči. Rade i imaju sve podatke. Ta zemlja EU bila je veoma korektna i fer, razgovarali su sa našima, koji se trude i rade, raspisali su poternice za određenim licima, a za nekima se traga“, dodao je on.

U dojavi je bilo napisano, kako je rekao i odakle treba da stigne oružje, ko gde treba da ga pokupi.

„Nije prazna priča. Da li je moguće da to ne bude istina i ne ostvari se – nadam se da je moguće“, rekao je Vučić.

On je rekao i da su priče o atentatima uglavnom ranije služile nekim političarima kada nemaju šta drugo da ponude ljudima.

Dodao je da je ponosan na činjenicu da godinu i dva meseca nemamo nijedno mafijaško ubistvo što, kako kaže, pokazuje da je Srbija jedna o najbezbednijih zemalja.

„Siguran sam da smo mnogo toga uradili velikim hapšenjima narko kartela u Srbiji i oni ne mogu da funkcionišu ako nemaju na širem planu podršku određenih državnih struktura“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, destabilizacija Srbije bi bila u interesu mnogima.

“ Tu nisu u pitanju 10 miliona evra, već stotine miliona, i milijarde evra. Mi moramo da nastavimo borbu protiv narko kartela i da se izborimo sa tim“, rekao je Vučić

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je juče da je MUP zvanično obavešten o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

„Na čelu te organizacije je crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana“, rekao je Vulin.

MUP je te informacije, kako je rekao Vulin, preko Europola dobio od zemlje članice Evropske unije, ali državni vrh nije otkrio o kojoj je jezmlji reč.

Predsednica Vlade je otkrila da je atentat na predsednika Srbije trebao da se izvrši u februaru.

BONUS VIDEO: Ko može da bude novi Vučić na čelu SNS-a?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare