Radomir Lazović Poslanici poslaničke grupe Zeleno-levi front - Ne davimo Beograd održali su konferenciju za medije u Dom Narodne skupštine Foto:Milos Tesic/ATAImages.

Miloša Vučevića za mandatara ne preporučuje ništa sem što je čovek iz najbližeg okruženja Andreja i Aleksandra Vučića, kaže za Danas šef poslaničkog kluba Zeleno-levog fronta Radomir Lazović.

Miloša Vučevića za mandatara ne preporučuje ništa sem što je čovek iz najbližeg okruženja Andreja i Aleksandra Vučića, kaže za Danas šef poslaničkog kluba Zeleno-levog fronta Radomir Lazović.

Lazović navodi da je Vučević jednako loše rešenje kao dosadašnja premijerka Ana Brnabić, te smatra da Vučević neće promeniti „sumorno stanje Srbije“.

„Za građane Vučević nije dobra vest jer će nastaviti politiku koja je dovela Srbiju do toga da bude među zemljama sa najvećim ekonomskim nejednakostima u Evropi i zaista moramo da razmišljamo šta možemo da učinimo da naši građani žive od svog rada, što sada nije slučaj. Sa druge strane imamo ogromno zagađenje oko kojeg ne planiraju ništa da urade. Petanest hiljada ljudi godišnje umre od zagaenja vazduha, privatizuju se reke i obale, seku parkovi, uništavaju prirodna dobra, da bi na tome zaradila ekipa bliska SNS-u“, kaže ovaj poslanik.

On dodaje da će poslanički klub „Zeleno levi front, Ne davimo Beograd“ glasati protiv toga da Vučević bude premijer, ali da ih pre izbora nove vlade zanima kako će izgledati pregovori o izbornim uslovima koji su zakazani za ponedeljak.

Vučević je čovek iz najbližeg ličnog okruženja Andreja i Aleksandra Vučića i mislim da je on čovek kojem Vučić može da mu veruje. On nema nikakvu harizmu,  jedinino čime se ističe jeste lojasnot šefu. On nema svoje ideje, nikada nije iskazivao ništa što bi ga moglo da ga preopručiti za bilo šta, sem što je Vučićev intimus“, odgovara Lazović, upitan šta misli da je preporučilo baš Vučević na to mesto.

Sagovornik Danasa se osvrće i na Vučevićev mandat gradonačelnika Novog Sada.

„Uostalom pogledajte šta je rezultat njegove vlasti u Novom Sadu, privatizovao je taj grad, rasprodao sve što je mnogao. Taj grad ne liči na ono po čemu je bio poznat. Uništio je potpuno jedan od najvažnijih gradova u Srbiji. Toga ne preporučuje ni za jednu funkciju, a kamoli za mandatara za sastav Vlade Srbije“, poručuje Lazović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je danas odluku kojom je predsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića predložio za mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare