Kampanja za izbore koji će biti održani 17. decembra još nije zvanično počela, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveliko je u njoj. U poslednje dve nedelje Vučić je stigao i da otvori autoput, uruči mamograf, pusti u rad srpski “Amber alert”, primi porodicu sa Kosova, piše pismo penzionerima… I naravno, sve to na račun države.

Pojavljivanja Aleksandra Vučić na televizijama daleko su češća u odnosu na njegove prethodnike. Njegova obraćanja su gotovo svakodnevna, a ako se ne pojavi kao gost na nekoj TV stanici, onda se uživo uključuje sa terena, bilo iz Brisela, Vašingtona ili negde iz Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako više nije predsednik SNS, jasno je da će naprednjake predvoditi na izborima, a samim tim i u kampanji. A što se njega tiče, ona je već počela, aktivan je na terenu i za to troši državne resurse. Svaki njegov obilazak praktično se prenosi u direktnom TV prenosu.

Tako je 14. oktobra otvorio autoput Ruma – Šabac, a za to je bila upriličena posebna ceremonija. Na njoj se, naravno, obraćao Aleksandar Vučić, a gosti su bili i pojedini ambasadori i direktori preduzeća. Odatle je Vučić najavio nova otvaranja.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Usledio je odlazak u Kinu, a potom se vratio na teren. Iako radovi nisu okončani, predsednik je svečano otvorio i železničku stanicu “Prokop”, a taj događaj direktno je prenošen na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Osim članova državnog vrha, bili su prisutni i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ali i brojni gosti iz inostranstva, ambasaodri…

Skoro sa svake televizije sa nacionalnom frekvencijom čuli smo da se na stanicu čekalo 50 godina, da takva ne postoji nigde na svetu i da će “Prokop” biti novi centar grada.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Koji dan kasnije predsednik države svečano je uručio digitalni mamograf i to u Opštoj bolnici u Leskovcu. On je tada najavio da će mamografe, ali i magnetne rezonance dobiti pre kraja godine i Užice, Kragujevac, Niš i Kladovo. I od te posete bolnici napravljen je veliki događaj, kome je prisustvovao i gradonačelnik u ostavci Goran Cvetanović.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

“Takođe, celu bolnicu rekonstruišemo, što će koštati više od 40 miliona evra, a Danica Grujičić je dobila i dodatnih 1,3 miliona evra za angio salu ovde. Velelepna bolnica za ceo Jablanički okrug, koja će doprineti boljem zdravlju građana”, obećao je Vučić.

Vučić se pojavio i na povodom puštanja u rad srpske verzije sistema “Amber alert” – “Pronađi me”, za koju se godinama borio Igor Jurić. Srbija je prva zemlja u regionu koja ga uvodi, a na konferenciju koja je organizovana tim povodom došli su ministri Bratislav Gašić i Goran Vesić, a bio je prisutan i ambasador SAD Kristofer Hil.

Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Vučić je stigao i da piše pisma i to penzionerima, a u njemu silne brojke i obećanja. Najavljuje povećanje penzija, nove novčane pomoći, a naravno tu je i neizmerna zahvalnost na pomoći i razumevanju.

“Ovih dana dobićete prvu oktobarsku povišicu od 5,5 procenata, a već od januara dodatnih 14,8 procenata što ukupno (kumulativno) iznosi 21,1 posto. Od januara 2022. godine do januara 2024. godine zajedničkim radom i velikim trudom obezbedili smo da ukupan rast penzija bude 56,1 posto. To je najveći rast penzija u istoriji Srbije i gotovo dvostruko viši od stope inflacije“, istakao je Vučić u pismu.

Slično pismo Vučić je slao penzionerima i izborne 2018. godine. Jedina razlika je u koverti. Tad je na njoj bio logo SNS, sada njega nema. Jer, Vučić više nije predsednik ove stranke. Ali će, gle čuda, toj istoj stranci pozajmiti ime na nastupajućim izborima.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je danas nezvanično objavio „Blic“, upravo će on biti nosilac liste te stranke. Lista će nositi naziv – “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

On je nedavno najavio i da će uskoro formirati pokret za predstojeće izbore, a osim naprednjaka deo te organizacije biće i njihovi koalicioni partneri. Kako sada stvari stoje, u taj pokret uključiće se Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije, kao i Tomislav Nikolić, prvi predesednik SNS.

BONUS VIDEO Da li je Tomislav Nikolić Vučićev izborni džoker?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar