Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je juče radove na rekonstrukciji leskovačke Opšte bolnice i tom prilikom simbolično uručio digitalni mamograf. Fotografiju novog uređaja predsednik je objavio na svom Instagram profilu, a korisnici društvenih mreža primetili su da s ovim mamografom nešto nije u redu, odnosno uočeno je da je postavljen naopačke.

Na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ postavljene su slike novog mamografa u Opštoj bolnici Leskovac koji je juče svečano uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Međutim, izgleda da jedan deo nije adekvatno montiran jer je natpis na njemu okrenut naopačke.

Jedna korisnica Tvitera je upitala „Molim stručnjake za pojašnjenje, jesu li ovo montirali mamograf naopako“.

Ubrzo je dobila odgovor da mamograf jeste naopako montiran uz sliku kako bi zapravo trebalo da izgleda.

Da mamograf zaista nije postavljen kako treba, potvrdio nam je radiolog dr Aleksandar Ivković koji je video objavu i komentare na društvenim mrežama.

„Kada se mamograf transportuje, on stoji tako. Uređaj verovatno tada nije bio priključen, a kad se priključi, onda se okrene u radni mod. Ovo što vidimo na fotografiji nije radni mod. On ima okret na 360 stepeni, jer kada se uključi, on se okreće, odnosno njegova glava se okreće za 360 stepeni. A kad se transportuje, onda stoji u ovom položaju jer ima neke kočnice koje treba da se skinu, da bi se pustio u rad. Tako da, jasno je da su ga praktično izvadili iz kutije i spustili u prostoriju. A možda ni neće biti namontiran u toj prostoriji“, kaže dr Ivković u izjavi za Nova.rs.

Redakcija našeg portala kontaktirala je Opštu bolnicu Leskovac kako bi nam objansili kad će mamograf biti namontiran i spreman za rad, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Predsednik je ispod objave mamografa napisao da ovakve investicije i bolnice menjaju stvari i kvalitet života građana, te se zahvalio zaposlenima u bolnici u Leskovcu.

„Snažno ojačavamo naše zdravstvo i to ćemo nastaviti jer ne postoji ništa važnije od brige za ljude i zdravlje žena koje su stub našeg društva. Zaposlenima u bolnici hvala na trudu i energiji. Želim im još više uspeha i manje posla, a mi ćemo morati dalje da guramo i još više da ulažemo u Leskovac i jug Srbije“, napisao je Vučić.

BONUS VIDEO: Bivša Kovid bolnica u Batajnici posle čišćenja šmrkom i čupanja korova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare