Branko Stanković Foto: Bojana Milovanović/Nova.rs,Video/Nova.rs

Branko Stanković, voditelj emisije "Kvadratura kruga" koja se emituje na RTS-u, došao je na današnji protest "Srbija protiv nasilja" i imao je poruku za premijerku Srbije Anu Brnabić.

„Pre dve nedelje naša premijerka je pozvala da dođemo na taj protest u subotu, rekla da joj je on bliži srcu i ja sam poštovao premijerku. I očekujem je već treći vikend da je vidim, nje nema. Ja izuzetno poštujem nju i posebno njene govore i mislim da bi da ljudi koji se bave izučavanjem jezika, od morfologije, semiotike, stilistike i lingvistike, mogli mnogo da nauče o tvorbi i građenju reči od naše premijerke. Šteta što nije završila srpski, nije student bila sigurno. Ali, eto, ja ne pripadam kategoriji onih moralnih, časnih novinara kao urednik Informera, kao Jovana Jeremić, Marič, Barbara i eto zato sam tu“, rekao je Stanković za Nova.rs.

Pročitajte još...

Podsetimo, danas se održava šesti po redu protest „Srbija protiv nasilja“, a nakon govora koji će održati nekoliko javnih ličnosti i žrtava nasilja režima, plan je da se krene u mirnu šetnju koja će se završiti formiranjem prstena oko zgrade Vlade Srbije.

Građani su pozvani da i ovog puta pripreme poruke koje će biti ostavljene ispred Vlade Srbije i Ministarstva prosvete.

***

BONUS VIDEO: Studenti ispred skupštine pred protest

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare