Proslavljena glumica Jelisaveta Seka Sablić rekla je danas na protestu “Srbija protiv nasilja” da je ona izašla na ulice zato što što je, kao i ostali građani koji se okupljaju, protiv nasilja.

“Nasilje je kad pravde nema, kad je pravda jedva dostižna. To je nasilje. Nasilje je otimanje zemlje, vode i vazduha. To je nasilje. Nasilje su zatvorene kapije ispred radnika u fabrikama koji su isterani sa svojih radnih mesta i kojima plate i zarade nisu isplaćene. To je nasilje”, nagalsila je ona.

PROČITAJTE JOŠ...

Ona ističe da školski primer nasilja Skupština Srbije.

“Jeftino, tabloidno prozivanje glumaca je takođe nasilje. Nasilje nad građanima je kad ne mogu da stignu do lekara, a čekaonice u zdravestvenim ustanovima je kao pakao“, naglasila je ona.

Seka Sabliće rekla je da nasilje gledati iz dana u dan poljoprivrednike koji prosipaju tone mleka.

„Nasilje je da Srbija ne može da gleda sve kanale koje može da gleda Beograd. Ako oni veruju u svoje istine zašto se toliko plaše tzv. tajkunskih televizija. To je nasilja. Vidim da se prave pokušaji za pomirenje, dijalog. Nudi se pružena ruka, a gledajući televiziju, RTS koji takve situacije imaju, koji emisije prikazuju i druge neke stvari koje sam slušala… Mene sve to podseća na onu basnu kad lisica pozove rodu na ručak, pa joj hranu posluži iz plitkog tanjira. To je nasilje. Eto, zato smo mi ovde. Protiv nasilja, naglasila je ona.

BONUS VIDEO: Govor Milana Marića na protestu