Miloš Parandilović, predsednik stranke "Novo lice Srbije" koji je u Skupštini Srbije do sada nastupao kao samostalni poslanik, biće član nove poslaničke grupe koju osniva Miroslav Aleksić, bivši funkcioner Narodne stranke. Taj poslanički klub zvaće se “Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije”.

Aleksić će biti predsednik te poslaničke grupe u Skupštini Srbije, dok će Miloš Parandilović biti njegov zamenik.

Parandilović navodi za Nova.rs da je imao kontakte sa Aleksićem tokom protesta, kao i dobru saradnju u Skupštini Srbije, te da je bilo prirodno da “ukrupne priču”.

“Ja sam kao samostalni poslanik prošao golgotu. Čak smo (samostalni poslanici, prim. aut) imali ideju na početku saziva da formiramo neki tehnički klub nezavisnih poslanika da bismo imali minutažu, jer kao samostalni poslanik imate otežane okolnosti za javljanje za reč, ne osećate se do kraja delom parlamenta. Tako da je bilo sasvim logično ukrupnjavanje na toj strani. Slični su nam stavovi”, kaže Parandilović.

On navodi da neće biti ujedinjenja sa novom strankom Aleksića, te da je napravio svoju partiju pre nedelju dana.

Foto: Nova.rs

“Radimo na tome da jačamo odbore, da ih gradimo. Poslednjih mesec dana formirali smo 15-tak odbora, imamo povereništva. Ideja je da napravimo zdravu desnu priču u Srbiji. Imam osećaj da je desnica malo previše okrenuta bilo kojoj strani sveta, u konkretnom slučaju Rusiji. Smatram da prava nacionalna desnica, ona koja je stvorila Srbiju kroz vekove, posebno od Karađorđa naovamo, je bila desna Srbije koja nije isključivala saradanju sa bilo kim, niti je smatrala patriotizmom to da bude izloovana od svih. Čini mi se kao da se patriotizam danas meri sa brojem zemalja sa kojima ste zavađeni u svetu”, kaže Parandilović i dodaje da su i Evropsku uniju osnovali desničari.

On ipak ističe da je evropskeptik, ali i da smatra da “Srbija ovakva kakva je danas ne treba nikom”.

“Otežavajući faktor je što EU ima uslove za Srbiju koje nije imala ni za jednu zemlju pre toga, traži da se odrekne dela svog suvereniteta, na šta ne bi pristala nijedna zemlja na svetu. Mnoge članice EU podržavaju ovaj režim jer im je lakše da imaju jednog bitnog igrača u tim zemljama, kako ih oni doživljavaju, manje bitnim, s kojim će da pregovaraju nego da sutra moraju da pregovaraju sa koalicionom vladom”, kaže Parandilović.

Odlaskom Miroslava Aleksića i još nekih funkcionera, Narodna stranka imaće osam poslanika u svom poslaničkom klubu.

Miroslav Aleksić Foto:FoNet/Miki Jevtović

Sa druge strane, u poslaničkoj grupi koju formira Aleksić biće za sada pet članova. Osim njega i Parandilovića, tu su još Borislav Novaković, Slavica Radovanović i Đorđe Stanković.

Aleksić je najavio da će ta poslanička grupa dobiti još članova i da će to uglavnom biti samostalni poslanici.

BONUS VIDEO Jeremić: Političke razlike dovele do trvenja, Aleksić je imao odrešene ruke u Narodnoj stranci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar