Biljana Đorđević Foto: Printscreen/parlament.rs

Narodna poslanica Zeleno-levog kluba Biljana Đorđević reagovala je danas na skandaloznu izjavu potpredsednice Skupštine Srbije i funkcionerke SNS Sandre Božić, da "poslanice opozicije previše prolaze pored poslanika SNS-a", koje je upitala "da li se one to nude".

Đorđević je odgovorila na ovu optužbu potpredsednice Skupštine i napomenula da je to još jedna seksistička uvreda poslanicama opozicije, jer je to zvučalo kao da se one nude, kao prostitutke.

„Koleginice Božić, to što ste žena ne znači da ne možete biti seksistkinja. Ono što ste rekli je strašno uvredljivo. Nazvali ste koleginice i narodne poslanice osobama koje se nekome nude. Ako je ovde uvredljivo govoriti o ženskom bikiniju, jednako je uvredljivo, i više, ono što ste vi rekli. U danu u kome su vaši poslanici ovde takođe imali seksističko uvredljivo ponašanje prema drugim narodnim poslanicima, to je najgore što ste mogli da učinite“, rekla je Đorđević.

O seksističkom ispadu Sandre Božić oglasio se i Ne davimo Beograd.

„Naša narodna poslanica, Biljana Đorđević, reagovala je na neverovatne scene u Skupštini. Nakon poslanika Šćekića koji je rukama seksistički simulirao oralni seks, i potpredsednica Skupštine Božić o opozicionim poslanicama govori insinuirajući da su prostitutke. Gde je kraj ovom užasnom ponašanju“, pitaju iz Ne davimo Beograd.

Podsetimo, potpredsednica Skupštine Sandra Božić danas je poslanicama opozicije uputila uvredljive optužbe.

„Vidim da se pojedine poslanice opozicije, ovaj, vrlo rado prolaze kroz redove Srpske napredne stranke. Ne znam da li se preporučuju i da li bi da sede u tim redovima ili vrlo često vole da samo prođu tuda“, upitala je Božić.

***

BONUS VIDEO: Pršte uvrede u Skupštini, a jedan poslanik je šampion prostakluka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare