Izborni kongres LSV Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.

„Od početka godine na portalu Evropske unije za brzo upozoravanje (POK) navedeno je da je zaustavljeno 17 pošiljki prehrambenih proizvoda iz Srbije zbog prisustva visokog nivoa pesticida. Među njima su bile jabuke, nektarine, breskve, šljive i kornišoni. Poljoprivredni proizvođači su sa pravom zabrinuti, jer je ugrožen plasman njihovih proizvoda na tržište Evropske unije“, navodi se u saopštenju LSV.

Iz ove stranke dodaju da uz probleme koje imaju zbog veoma niskih subvencija, visokih cena goriva i generalno katastrofalnog odnosa države prema poljoprivredi, zabrana izvoza na tržište Evropske unije je još jedna jako loša vest.

„Zabrinuti su i građani koji se pitaju kakav je kvalitet hrane koju konzumiraju. Sve ovo su razlozi da Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine pod hitno raspravlja o ovim problemima i donese bitne zaključke“, zaključuje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar