Aleksandar Marton Foto:Promo/LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) - Vojvođani ocenila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sedenjem na proslavi sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem poslao jasnu poruku da je odustao od evropskih integracija.

Sedenjem u društvu sa osuđenim ratnim zločincem (Vojislavom Šešeljem) i to sve uz pesme koje veličaju nedela ratnog zločinca iz Drugog svetskog rata, fašističkog kvislinga Pavla Đurišića, Vučić je poslao jasnu poruku da je u potpunosti odustao od evropskih integracija, ako je uopšte i bio iskren kada ih je proklamovao“, ocenio je portaprol LSV-Vojvođani Aleksandar Marton u saopštenju.

Ocenio je da se Vučić na taj način svrstao „na stranu političke prošlosti i politike mržnje“, sa jasnom porukom da će nastaviti sa rehabilitacijom zločinaca iz Drugog svetskog rata i relativizacijom zločina koje je činio Miloševićev režim i njegovi „satrapi“.

„Ako je ovo naznaka da će prva članica Vučićevog Narodnog pokreta biti Šešeljeva Srpska radikalna stranka, onda je jasno koliko je Srbija na pogrešnom putu i koliko su građanski protesti ‘Srbija protiv nasilja’ važni i odlučujući za normalnu i evropsku budućnost naše zemlje“, kazao je Marton.

***

BONUS VIDEO – Borislav Novaković: Vučić neće popustiti pred činjenicama, njega istina mnogo ne pogađa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare