Foto:Nenad Mihajlovic

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je danas da predsednik Aleksandar Vučić udaljava Srbiju od EU, ali da "neće uspeti da preokrene tok istorije", kao što nije uspeo svaki put kad je pokušao.

Kostreš je u pisanoj izjavi istakao da od Vučića niko nije tražio „ništa više nego što se traži od drugih država EU“, a da on preko svojih „medijskih ispostava“ ubeđuje građane Srbije da je on žrtva velikih pritisaka.

„Ukoliko iskreno žele u EU, vlasti Srbije treba da urade ono što i sve naše komšije – da prihvate politiku i vrednosti kontinenta na kojem živimo i usklade svoju spoljnu politiku sa politikom EU“, naveo je predsednik LSV.

Ocenio je i da „svet kakav raduje Vučića“, od teoretičara zavere do agresivnih autokrata, nije svet kakvom se raduju Vojvođani i kakav zaslužuju svi građani Srbije.

„Vojvođani žele budućnost u EU – budućnost slobodnog kretanja, slobode, dobrog života i jakih institucija. Vojvođani su evropska lokomotiva Srbije“, poručio je Kostreš.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar