Foto: N1/Milan Nikić

Kragujevac je paralizovan korupcijom, a poslove u gradu dobijaju isključivo firme koje su bliske Srpskoj naprednoj stranci (SNS) koje su obično bez potrebnih referenci, ocenili su predstavnici lokalne izborne liste "Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac"

„Zbog takvog odabira izvodjača se i probijaju rokovi završetka radova, a sa druge strane te firme angažuju druge podizvodjače, i zbog toga imamo preplaćene projekte“, izjavio je kandidat za odbornika Dalibor Jekić (SSP).

Kaže da je vlast često plaćala projekte po znatno višim cenama od realnih, a kao primer preplaćenih naveo je Trg Radomira Putnika i Gradske tržnice.

Dalibor Jekić SSP Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Sa liste „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“ najavili su da će ispitati sva plaćanja iz budžeta i uveravaju da mogu da zaustave korupciju.

Zalažu se za osnivanje kragujevačkog antikorupcijskog tima, poništavanje štetnih ugovora, naplatu kazni i odšteta, pokretanje krivičnih postupaka.

Oni su za proveru konkursa i fiktivnih udruženja koja su, rekli su, dobijala novac iz budžeta kao i procesuiranje odgovornih.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare