Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je večeras da trenutno nije izvesno da će partije koje su organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ izaći na izbore koji bi trebalo da budu održani 17. decembra, u jednoj koloni.

„Broj kolona u kojima će opozicija izaći na izbore apsolutno nije najvažnija tema. Uvek sam se zalagao za jedinstvo opozicije, za jednu listu u Beogradu 2018, kao što je ušao i u formiranje Saveza za Srbiju“, rekao je Đilas u „Utisku nedelje“.

Prema njegovim rečima, na loklanim izborima je dobro izaći na jednoj listi jer je to i tehnički lakše izvodljivo dok je za ostale nivoe vlasti važna dobra procena kako da izađe što veći broj ljudi.

Ono što je suštinski važno je da  mi iz opozicije tim građanima izađemo sa konkretnim idejama i porukama kako će ova zemlja da drugačije izgleda kada se promeni vlast.

„Kako će zaista da bude stabilna i sigurna, kako će zaista biti mir, kako ćemo da napravimo stabilnost da ne rastu cene, kako ćemo da se izborimo s kriminalom u koju je ova vlast potpuno umešana. Sa nama će ova zemlja drugačije izgledati, to je poruka građanima

Nemojte da potcenjujemo građane da neće izaći na izbore, rekao je on, dodajući da će građani izaći  i glasaće ne samo protiv Vučića, ali traže program za Srbiju.

„2012. godine iz ove zemlje u EU otišlo je 27.000 ljudi, a 2022. – 71.407, znači 2,6 puta više i to je politika SNS. Ona se svopdi na plač I suze“

Kako je dodao, naši birači nisu kao birači SNS, jer oni traže konkretan plan i kritikuju greške.

„Dajem reč da niko ni na jednom sastanku nije još počeo priču o podeli mandata i nije tačno da se mi sporimo oko toga. Pričamo samo o tome kako da promenimo ovaj sistem, ne samo vlast“, kazao je Đilas.

***

BONUS VIDEO: Jedna ili dve opozicione kolone za sledeće izbore? Milica Zavetnica i Pavle Grbović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar