Foto:M.K./ATAImages

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare objavio je da "podnosi ostavku zbog izbornog neuspeha".

„Želim svaki uspeh novom rukovodstvu pokreta Dveri. Ideja Dveri je neuništiva i veća od bilo kog pojedinca, zato nema očajavanja, ali ima morala i preuzimanja odgovornosti u politici“, rekao je Obradović, koji je u centrali stranke pročitao i potpisao neopozivu ostavku.

„Na kraju svoje karijere probiti kompletnu medijski blokadu i cenzuru u Srbij i da neće biti nijednog režimskog medija koji danas neće izvestiti o meni. Danas će svi režimski medijim morati da objave da sam podneo ostavku na mesto predsenika Pokreta Dveri“, rekao je Obradović, koji je naveo da ostaje u Pokretu.

Najavio je da će pauzirati od javnih i medijskih nastupa, ističući da je „prezasitio“ javnost svojim javnim medijskim nastupima i da to u ime Dveri treba da radi neko drugi.

„Nisam slušao tri politička savetnika koja su mi najbolje želela, jer sam mislio da sam pametniji. To su moja supruga, majka i tašta. Sve tri su mi savetovale da ne pominjem imena, da ću nastradati zbog toga, a ja sam mislio da sam dovoljno snažan da to mogu da izdržim. Ali, karteli koji vladaju Srbijom su izgleda jači“, kaže Obradović.

Kaže da je tokom ovih izbora neko imao cilj da suverenističke i proruske političke opcije ostanu ispod cenzusa.

On je više puta tokom konferencije ponovio da na vlasti nije bio nikada, kao ni njegova koaliciona partnerka na listi Nacionalno okupljanje Milica Đurđević Stamenkovski, ali da građani nisu odlučili da im pruže šansu za to.

Kao najveći problem lošeg izbornog rezultata, Boško Obradović ocenjuje to što se nisu sve suverenističke i patriotske političke opcije ujedinile a to, kako ističe, nikako nije krivica Dveri.

Pročitajte još

Dveri su na vanrednim parlamentarnim izborima 2023, gde su nastupale u koaliciji sa Zavetnicima, osvojile 2,78 glasova, što nije dovoljno za prelazak cenzusa od tri odsto, a time ni ulazak u Skupštinu Srbije.

Takođe, ova koalicija nije prešla cenzus ni u Beogradu, tako da odbornike neće imati ni u gradskoj skupštini.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare