Aleksandar Vučić, obraćanje javnosti predsednika Srbije Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ako strane diplomate misle da je vreme da bahato vrše pritisak na našu zemlju, izabrali su pogrešan trenutak, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na kraju posete Budimpešti, komentarišući izjavu ambasadora Ukrajine u Beogradu Volodimira Tolkača da u Kijevu sve teže razumeju argumente Srbije da ne uvede sankcije Rusiji.

„To nećemo da dozvolimo ni onima koji su mnogo jači. Mi protiv Ukrajine nismo ništa loše uradili, nismo priznali cepanje delova Ukrajine ni referendume koje su Rusi sproveli“, rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da ne može da se seti da se Ukrajina 1999. godine pretrgla u pomoći i da je prekidala letove od Kijeva do Rima ili drugih zemalja koje su vršile agresiju na Jugoslaviju.

„Te pridike neka drže nekom drugom. Ja nemam problem sa time, za razliku od onih koji se plaše zato što su u stanju da budu izrazito arogantni. Naša situacija je formalno i materijalno pravno čista, i ni oni, ni bilo ko drugi, ne mogu da vrše pritisak na nas, niti bilo šta da nam kažu“, rekao je Vučić.

Istakao je da može da se nađe bezbroj tumačenja, ali činjenice ne mogu da se obrišu.

„Tražim da mi se objasni u skladu sa kojim međunarodno pravnim aktom je izvršena agresija na SR Jugoslaviju, u skladu sa kojom odlukom SB UN i u skladu sa čijom odlukom imate pravo da ne priznajete Rezoluciju 1244, koju mi poštujemo, kao što poštujemo i Povelju UN i samim tim teritorijalni integritet Ukrajine“, kazao je Vučić.

BONUS VIDEO: Ambasador Ukrajine u Srbiji Sa svakim našim poginulim vojnik i detetom, teže nam je da razumemo argumente Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar