Taksista kog je, tokom krvavog pira, oteo Uroš B. (21), pomahnitali ubica iz Mladenovca, uznemiren je zbog svega što se dogodilo i trenutno se nalazi na bolovanju. Prema rečima kolega taksiste, ubica je te večeri upao u njegovo vozilo dok je prevozio stranku, a zatim od njega, uz pretnje, zahtevao da ga odveze do sela Vinjište gde je sutradan i uhapšen. Kolega taksiste, koji je želeo da ostane anoniman, u razgovoru za Nova.rs otkriva šta se tačno dešavalo kobne večeri.

Taksista, koga je u noći posle krvavog pira kod Mladenovca, kidnapovao Uroš B. trenutno je, zbog pretrpljenog stresa i traume na bolovanju.

To je za naš portal potvrdio njegov kolega iz udruženja „Pink taksi“ i rekao da je reč o „starijem i iskusnom taksisti“.

Foto: MUP Srbije

„Sve je ovo za njega bilo traumatično iskustvo i on je na bolovanju. Najbitnije je, da je on sada dobro, ali trenutno nije za razgovor ni sa kolegama ni sa novinarima“, rekao je za Nova.rs predstavnik udruženja, koji je zamolio da ostane anoniman.

Od našeg sagovornika saznajemo da je njihov kolega bio pribran i da je uspeo da „sačuva glavu i sebi i mušteriji koju je imao u vozilu“.

„Otmica se dogodila oko pola 12 noću na naplatnoj rampi Mali Požarevac. Kolega je imao stranku koju je vozio u Ub. Dok su čekali na naplatnoj stanici, baš dok su bili u redu, u vozilo je upao taj ubica. Kolega je prvo odvezao stranku u Ub, a potom je morao da vozi do tog sela kod Kragujevca. Najbitnije je da su i on i stranka dobro. Ne znam da li je reč o trudnici, devojka je sama rekla da je trudna“, opisao je naš izvor kako se odigrala otmica.

Foto: Nova.rs

Naš sagovornik nije hteo da iznosi više detalja, ali je potvrdio da se kolega, koji je ubicu odvezao do Kragujevca „slomio“ tek kada je prijavio ceo slučaj policji.

„On je dao izjavu u policiji, policija je obavila uviđaj na autu i tada više nije imao snage da vozi. Po njega je otišao jedan kolega iz udruženja“, posvedočio je naš sagovornik šta se dešavalo posle velike tragedije koja je potresla celu Srbiju.

Pročitajte još:

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji taksiste iz Smederava, Uroš B. je u petak 5. maja, u ranim jutarnjim satima uhapšen u selu Vinjište kod Kragujevca, gde se skrivao kod rođaka.

Krio se kod rođaka, određen mu pritvor

Podsetimo, Uroš B. je u četvrtak uveče hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, dok je 14 ranio. On je masakr počinio u dva selo – Malo Orašje i Dubona, odakle je i sam rodom.

Potere za njim trajala je celu noć, sve do ranio jutarnjih sati kada su mu u selu Vinjište stavljene lisice na ruke. On se krio kod rođaka, koji su takođe uhapšeni.

Foto: MUP

Pomahnitali napadač je saslušan tokom vikenda, a on je u Višem javnom tužilaštvu u Mladenovcu priznao krivicu. Istakao je da je to učinio kako bi zaplašio stanovništvo.

Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

BONUS VIDEO:Ivan Milićević – Olako se koristi termin terorizam