Foto: Aleksandra Petrović/Nova rs, Nemaja Jovanović/Nova.rs, Instagram

Uroš B. osumnjičen da je lišio života 8 lica, a pokušao da liši života još ukupno 12 lica, prilikom bekstva sa lica mesta u blizini naplatne rampe „Mali Požarevac“ pretio je bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju.

Prema saznanjima Nova.rs, Uroš B. je prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do sela na teritoriji opštine Кragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova dana 05.05.2023. godine i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan Uroš B. (21), zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je stavilo predlog da se osumnjičenom odredi pritvor iz svih zakonskih razloga, koji predlog je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu prihvatio i odredio mu pritvor, budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenog, osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, zatim jer postoje osobite okolnosti da će ponoviti krivično delo obzirom na ispoljenu naročitu upornost u izvršenju krivičnog dela, te da postoje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti obzirom da je preduzetim radnjama, dan nakon događaja od 3.5.2023. godine, kod svakog građanina Republike Srbije dodatno izazvao i razvio osećaj ličnog straha, nespokojstva i nesigurnosti.

***

BONUS VIDEO: Muk u selima oko Mladenovca nakon tragične noći…