Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; Nemanja Jovanović; Goran Srdanov:E-Stock

Oči su mu bile vodnjikave, a lice naduveno, kao da je satima plakao pošto su vatrogasci iz kanala u Crvenki izvukli telo njegove supruge Jelene Marjanović. Ali ono što je Zoran potom učinio, sve je zapanjilo.

Zoran Marjanović prijavio je nestanak supruge Jelene Marjanović na nasipu u Crvenki, delu Borče koji se nalazi uz Dunav, popdne 2. aprila 2016. godine. Po njegovoj priči, njih dvoje i njihova maloletna ćerka Jana, zajedno su otišli do Crvenke, da bi Jelena tamo džogirala, jer je htela da bude u dobroj fizičkoj formi zato što je htela da se vrati na estradu.

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Pošto se nije vraćala, Zoran je, kako je rekao, počeo da je traži, a potom je pozvao policiju i prijavio nestanak. Pošto policija nije odmah reagovala, on je pozvao prijatelje i rođake i sam započeo potragu.

Pročitajte još:

Potom su se priključili policajci, vatrogasci i počela je organizovanija pretraga terena, a sve to je pratilo desetine novinara jer je nestanak pevačice „Granda“ postao udarna vest. Telo žene pronađeno je u obližnjem kanalu, a našao ga je jedan vatrogasac. Od nestanka slučaj je prerastao u ubistvo, koje mesecima nije silazilo sa naslovnih strana.

Te večeri u kući porodice Marjanovića u Borči, atmosfera je bila mučna, kao i uvek kada nesreća pogodi neko domaćinstvo. Ali, tada cela priča počinje da se ubrzava, zahvaljujuči, pre svega, Zoranu Marjanoviću.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Te večeri kuća Marjanovićevih bila je puna prijatelja i rođaka koji su tešili Zorana i gledali da se nađu pri ruci porodici koj je, kako se tada činilo, pretrpela veliki gubitak, jer su izgubili svaku nadu da će Jelenu ikada više videti živu. Dosta novinara je bilo u kući, pokušavajući da dođu do neke izjave, a onda iznenađenje u režiji Zorana Marjanović i njegovog oca Vladimira.

Foto: Nemanja Jovanović

„Zoran ne da je bio voljan da kaže reč, dve, već je davao intervju za intervjuom. Pala je već noć, bilo nam je neobično, jer posle napornog i stresnog dana, kada je ostao bez supruge, a što je možda i još teže, njegova maloletna ćerkia bez majke, on je proveo sate i sate pričajući sa novinarima, kao na traci. Neverovatno je bilo i ponašanje Valdimira, koji se ponašao kao sekretar. Dok je Zoran pričao sa jednom novinarskom ekipom, Vladimir bi prilazio i govorio da ne zaboravi da ga čeka i druga novinarska ekipa“, opisao je svedok situaciju u domu porodice Marjanović jedan od prisutnih.

Zoran su oči bile vodnjikave a lice naduveno, izgledao je kao da je dugo plakao, što je bilo u tom trenutku razumljivo. Ali, nije se umorio, već je nastavio da priča svim novinarima koji su želeli a čuju, a bilo ih je mnogo. Zoran i Vladimir su se ponašali kao da su željni medijske pažnje, ili iz sadašnje perspektive, kao da su već tada gradili odbranu, predstavljajući Zorana kao ucveljenog i ožalošćenog muža.

Otac Vladimir odbio da svedoči Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ono što je takođe bilo čudno te noći 3. aprila 2016. godine je bilo odustvo policajaca u kući.

Prvih nekoliko dana, policija je delovala haotično i dezorganizovano, iako to nije čest slučaj na dan kada se dogodi neki zločin. Zapravo, najčešće policija fizički zatvara pristup i kontakt sa osobama umešanim u slučaj, čak i posle toga „savetuju“ porodice da izbegavaju novinare.

U ovom slučaju, nije bilo nikakvog vidljivog niti službenog prisustva policije, koja je tih dana počinila niz neverovatnih propusta i grešaka.

Zorica Zoka Mitrović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, Zoran Marjanović je prvostepenom presudom osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva njegove supruge Jelene Marjanović. Na ovu presudu advokati Zorana Marjanovića su najavili žalbe, tvrdeći da dokazi na osnovu kojih je doneta nisu dovoljno čvrsti.

Dok je trajala istraga, Marjanović je učestvovao u rijaliti programu, a nekoliko puta je bio i hapšen. Čitanje presude sa njim u sudnici, pored sina i advokata, pratila je njegova nova partnerka Zorica, koja je odmah zatim izbačena zbog nepriličnog ponašanja.

Zorica Zoka Mitrović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ona je, čuvši presudu, počela da glasno negoduje i psuje, a zatim je jednako burno reagovala kada je policija dva sata kasnije došla u kuću porodice Marjanović u Borči kako bi odvela Marjanovića u pritvor koji mu je određen, a potom i na izdržavanje kazne.

BONUS VIDEO: Početak suđenja Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare