Zoran Marjanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva; Nemanja Jovanović; Goran Srdanov:E-Stock

Zoran Marjanović osuđen je u petak prvostepenom presudom na 40 godina zatvora zbog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović. Od kada je zločin počinio, Zoran je na sve moguće načine pokušavao da sa sebe skine sumnju koristeći se brojnim lažima u pričama o njihovom odnosu.

Marjanović se od donošenja konačne presude Višeg suda kojom je dobio 40 godina zatvora nalazi u Centralnom zatvoru. Naime on je proglašen krivim za surovo ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović.

Čak je i nakon hapšenja i odvođenja u zatvorsku nastavio da tvrdi da ne zna ko je ubio Jelenu, jer da zna taj neko više ne bi bio živ.

Kobne subote, 2. aprila 2016. godine oko 21.30 odjeknula je vest u svim medijima da je pevačica iz Borče, Jelena Krsmanović, nestala na nasipu u naselju Crvenka. Sve novinarske ekipe uputile su se ka mestu nestanka gde su se našle sa njenim suprugom Zoranom Marjanovićem.

Zoran Marjanović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

On je tada novinarima pokušavao da objasni šta se desilo. Kako je ispričao, Jelena je nestala oko 15 sati tog dana kada je otišla da trči. On i ćerkica, kako je tada rekao, polako su hodali za Jelenom na nasipu pored Dunava dok je ona džogirala ispred njih. Kako je rekao, ta staza je duga nekoliko kilometara i Jelena je odmakla od njih daleko.

Međutim, on je tokom kasnijih izlaganja tokom istrage davao niz oprečnih iskaza o tome šta se tog kobnog dana desilo.

Prvi oprečni iskaz

„Mi dolazimo ovde skoro svaki dan da bi ona trčala. Auto parkiramo na prvoj rampi u Crvenki, te se ja s ćerkicom na poljani pored igram. Za to vreme ona otrči do sledeće rampe i vrati se nazad. Danas smo mi išli prema njoj, ali u jednom momentu smo je izgubili iz vida i posle je više nije bilo“, bio je Zoranov prvi iskaz.

Ali, nakon što je priveden i saslušan, Zoran je tvrdio da su on i ćerka Jana ostali na poljani da se igraju, dok je Jelena otišla da trči.

„Nekoliko minuta kasnije kada sam podigao pogled video sam da Jelene nigde nema“, dodao je tada. Međutim, i ovaj iskaz je na ročištu 2019. godine promenio.

Najnovija verzija priče tada bila je da je on video svoju suprugu.

„Perifernim vidom video sam kako se Jelena penje na nasip i odlazi“, rekao je tada Marjanović, a potom je nabrajao koga je sve primetio na nasipu: ženu s kozama, čoveka sa štapom i kako tvrdi, „veliki broj ljudi koje policija nije identifikovala.“

On je rekao da je sve bilo „uobičajeno, dok nije shvatio da je prošlo dosta vremena, a da njegove supruge nema na vidiku“.

Verna i dobra žena

Zoran i njegova porodica često su isticali da je Jelena bila verna svom suprugu, da se nije odvajala od njega. Spekulacije koje su se pojavile nakon njenog ubistva, da ju je možda ubio ljubavnik oni su tada oštro demantovali.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

„Vrlo malo smo izlazili, samo kada su njeni nastupi. Bukvalno u svemu smo bili zajedno“, rekao je Zoran u svom prvom intervjuu koji je davao za medije. To je često naglašavao i njegov pokojni otac Vladimir.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, nakon što je Zoran 15. septembra uhapšen, Vladimir Marjanović odmah je rekao da njegov sin nije kriv i da je Jelena bila u vezi sa tajkunom iz Borče, koji ju je navodno i ubio.

Porodica Marjanović prvih meseci tvrdila je da se Zoran i Jelena nikada nisu svađali. Međutim, kasnijim ispitivanjem brojnih svedoka, utvrđeno da situacija baš i nije bila najsjajnija.

Iskazi Zorice Gemović, Jelenine frizerke, svedoče o poremećenom odnosu između Zorana i Jelene, navodeći da joj se Jelena u više navrata žalila da je omalovažavana od strane Zorana koji joj je govorio da je debela i ružna.

Kada je Zorica pitala Jelenu zašto se ne razvede, ona joj je odgovorila „Zoko, on bi me ubio“.

Svi oni su ispričali da Jelena bez Zorana nigde nije smela da ode, kao i da ju je često ponižavao, govorio joj da je debela i da mora da smrša. Jelena se prijateljima žalila da ne može više to da izdrži, kao i da je ona jedina koja radi po kući i da se zbog toga oseća jako loše.

Onda je na kraju i sam Zoran Marjanović rekao da se ipak „jesu svađali“, ali, kako je naglasio, „kao i svi parovi oko sitnica vezanih za garderobu i odabir pesama“.

Pokušaj skidanja krivice sa sebe u rijaliti programu

U međuvremenu, suprug ubijene pevačice, ušao je u rijaliti „Zadruga“, a kako je tada istakao, na ovakav potez se odlučio kako bi se predstavio javnosti i dokazao da on nije ubica.

„Kakav je samo osećaj da se ti kući vratiš bez voljene osobe… Sa detetom te noći, to plakanje…“, komentarisao je Marjanović tokom svog učešća u rijalitiju i potom detaljno opisao kako je navodno tekao razgovor sa ćerkom nakon nestanka njene majke.

Zoran Marjanović Foto:Antonio Ahel/ATAImages/Privatna arhiva

„Ćerka me je pitala jedno veče za mamu i onda sam ja njoj rekao: ‘Sećaš li se onog dana kad smo otišli na nasip, kad smo ostali ti i ja, a mama je otišla da trči? Je l’ se sećaš šta je rekla?’, a ćerka mi kaže: ‘Da, rekla je odoh ja’. I ja joj kažem da je tad ona krenula da trči, ja i ti smo ostali, a kad smo za njom krenuli više je nigde nije bilo. Sutradan ju je policija pronašla, nju je napao neki zlikovac, majka je poginula od strane zlikovca. I onda je dete ostalo bez teksta“, rekao je tada Marjanović.

Svedočenje Jelenine sestre

Sestra ubijene Jelene, Teodora Krsmanović, je prvi put, svedočeći u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ispričala da je Jelena Krsmanović Marjanović u braku sa Zoranom preživela pakao.

U izjavi u koju su beogradski mediji imali uvid, Jelenina sestra od strica otkriva da je Jelena trpela psihičko nasilje u kući Marjanovića i da su se njih dve dva meseca pre ubistva čak i posvađale jer joj je rekla da ne treba da trpi.

Foto: E-Stock Miloš Rafailović

„Jelena se mom ocu žalila govoreći da ne može više da izdrži. Uglavnom se žalila na Zoranove roditelje, jer su se stalno svađali. Još gore je bilo kada joj se majka razbolela“, navela je Teodora.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zoran ju je, recimo, i noću terao da vežba, govoreći joj: ‘Debela si! Idi, trči, vozi bicikl i rolere“, dodala je njena sestra.

Navela je da je poslednji put u njihovoj kući bila posle Janinog rođendana 5. februara 2016, tačnije dva meseca pre Jeleninog ubistva.

„Tada sam lično čula kada je Zoran kritikovao Jelenu. U studiju smo Jelena, Zoran, pevačica Milica i ja gledali neku emisiju u kojoj je nastupala Jelena. Zoran je pred nama kritikovao Jelenu, govoreći joj: ‘Pogledaj na šta ličiš! Debela si! Izgledaš kao neka tetka!’ „, rekla je sestra svedočeći o Zoranovom odnosu prema Jeleni.

Teodora je izjavila da Zoran nije puštao Jelenu samu čak ni kada je išla kod majke u bolničke posete.

„Uvek je Jelena vozila kada je išla kod majke u bolnicu, ali je Zoran išao s njom“, dodala je ona.

Podsetimo, Zoran Marjanović je prvostepenom presudom osuđen na 40 godina zatvora, a njegova odbrana najavila je da će uložiti žalbu.

BONUS VIDEO: Počinje suđenje decenije Zoranu Marjanoviću

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram